fbpx

Dezbatere publică, la Târgoviște, privind proiectul unui drum expres între Ploiești și Găești. Au fost alese două variante de traseu

Dezbatere publică, la Târgoviște, privind proiectul unui drum expres între Ploiești și Găești. Au fost alese două variante de traseu

Image
Image

Proiectul unui drum nou, expres, între Găești și Ploiești, este în atenția autorităților. În cursul acestei săptămâni, la inițiativa autorităților județene din Dâmbovița și a conducerii Companiei Naţionale a CNAIR, a avut loc, la Târgoviște, o dezbatere publică pe tema implementării acestui proiect. La discuții au fost invitați și primarii localităților aflate de-a lungul traseelor propuse, din comunele dâmbovițene Morteni, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, I. L. Caragiale, Dărmănești și Vlădeni.

“În prezent, în cadrul contractului pentru Elaborarea studiului de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții «Drum expres Găești - Ploiești», este în curs de elaborare documentația aferentă analizei multicriteriale de traseu - etapa 2, datorită definitivării și aprobării documentației analizei multicriteriale de traseu - etapa 1, în urma căreia au fost avizate două variante de traseu. Contractul Elaborarea studiului de fezabilitate și proiect tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții «Drum expres Găești - Ploiești» este derulat de CNAIR, iar întâlnirea s-a concentrat pe analiza punctelor de vedere ale tuturor factorilor implicați din județul Dâmbovița în procesul de aprobare și avizare a proiectului și de a preîntâmpina eventualele probleme sau blocaje, ce ar putea avea un impact negativ în derularea contractului pentru acest obiectiv de investiții de importanța strategică națională”, a informat Consiliul Județean Dâmbovița.

Construirea acestui drum expres este considerată o prioritate. “În primul rând, acest drum expres face legătura între Oltenia și Moldova. Este cel mai important drum expres, este un drum nou, de la Găești până la Ploiești. Cea mai mare parte a acestui drum trece prin județul Dâmbovița și doar 25% este pe raza județului Prahova. A fost condiția Ministerului Transporturilor, am avut o discuție și cu domnul ministru Drulă, în urmă cu 4 luni, când am inițiat proiectul de hotărâre al consiliului județean. Din acest drum expres va pleca Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, care pornește din comuna Ulmi, la Viișoara, străbate municipiul Târgoviște, Dragomirești, Șotânga, Doicești și se bifurcă direct din DN 71, la ieșirea din comuna Aninoasa și intrarea în comuna Doicești. Vă rog, pentru că sunt ultimele amendamente pe care dumneavoastră, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale le aveți pe marginea acestui proiect, să ridicați toate problemele și către reprezentantul Ministerului Transporturilor, dar și către proiectant. Trebuie să luăm o decizie pentru porțiunile care sunt străbătute pe raza localităților dumneavoastră”, a explicat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Ionuț Urecheatu, responsabil contract CNAIR prezent la dezbaterea publică  de l Târgoviște, a anunțat că, până la acest moment, la nivelul companiei a fost finalizată prima etapă, cea de analizare a variantelor de traseu.  „Această etapă a constat în studierea mai multor variante de traseu (un număr de 5, 6, 7 variante de traseu, 7 culoare). Din aceste 7 culoare, au fost aplicate mai multe criterii de mediu, economice, și, fiind identificate anumite constrângeri, au fost acordate niște punctaje și au fost plasate două variante pe primele două locuri. Aceste două variante vor fi studiate în analiza multicriterială 2. Țin să subliniez faptul că finalizarea primei etape nu reprezintă alegerea finală a traseului. Acum, în etapa 2, se mai pot face modificări punctuale și suntem conștienți că vor mai fi constrângeri față de prima etapă. De aceea suntem aici, să vă ascultăm și pe dumneavoastră, să avem o comunicare care să ducă la un proiect bun, fără blocaje. Deși am spus că sunt două variante pe teritoriul județului Dâmbovița, cele două variante se suprapun. Singura diferență este destinderea de la centura Ploiești, acolo unde cele două variante au puncte de plecare diferite”, a detaliat acesta.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.