fbpx

Director de școală, bănuit că ar fi falsificat acte de studii, vreme de zece ani

Director de școală, bănuit că ar fi falsificat acte de studii, vreme de zece ani

Image
Image

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează, marți, 20 de percheziții domiciliare, în București și în localitățile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petrești, Cobia și Ciocănești, unde vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unității de poliție, pentru audieri. Activitățile sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, fapte prevăzute de Codul Penal, a anunțat IJP.
“Din cercetările efectuate până în prezent, a reieșit faptul că directorul unei unități de învățământ din orașul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea și ar fi folosit 24 de foi matricole aparținând unor persoane din județele Dâmbovița, Argeș și municipiului București, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unități de învățământ.
Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învățământ”, au detaliat anchetatorii.
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere penală a celor bănuiți.

UPDATE

 

Sursa foto: newsteam.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.