Directorul școlii din Bezdead, declarat “Directorul Anului 2020 - pentru Egalitate de Șanse”

Directorul școlii din Bezdead, declarat “Directorul Anului 2020 - pentru Egalitate de Șanse”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Asociația pentru Valori în Educație (AVE România) a organizat, săptămâna trecută, gala pentru acordarea celor patru candidați desemnați “Directorii Anului 2020”.

Prin demersul lor, organizatorii Galei și-au dorit să recompenseze pe “directorii de școli, grădinițe și licee care au reușit să facă o diferență pentru învățarea din România în perioada dificilă pe care o traversează întregul sistem educaţional”. “Aducem împreună «Directorii Anului 2020» și le oferim recunoașterea pe care o merită pentru capacitatea acestora de a opera cu agilitate în situații de incertitudine având ca obiectiv să obțină rezultate pentru elevii din comunitățile lor”, au transmis reprezentanții AVE România.

Cele patru premii acordate au fost pentru Directorul Anului 2020, Directorul Anului 2020 pentru Antreprenoriat, Directorul Anului 2020 pentru Inovare și Directorul Anului 2020 pentru Egalitate de Șanse, iar unul dintre ele i-a revenit unui cadru didactic din Dâmbovița.

AVE România a anunțat că  Directorul Anului 2020 pentru Egalitate de Șanse este Elena Constantina Bănescu, de la Școala Gimnazială “Grigore Rădulescu” Bezdead, distincția fiindu-i acordată pentru că “a implementat programe specifice pentru 3 grupuri din școală: 55 de elevi cu ritm lent de învățare provenind medii defavorizate, elevi cu CES din școală și 20 de elevi cu potențial ridicat; 75% dintre elevi din medii defavorizate și-au crescut rezultate școlare; 70% dintre elevii de clasa a VIII-a și-au crescut rezultatele la Evaluare Națională; 40% dintre profesori au desfășurat săptămânal activități nonformale pentru elevii cu diferite nevoi educaționale”.

În cadrul aceleiași gale au mai fost acordate distincțiile Directorul Anului 2020 - Daniela Elena Niste (Școala Gimnazială “Cornel Regman Daneș”, jud. Mureș),  Directorul Anului 2020 pentru Antreprenoriat - Alina Cuciurean (Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava) și Directorul Anului 2020 pentru Inovare - Steluța Elena Pralea (Liceul Tehnologic “Carol I” Valea Doftanei, jud. Prahova).

În plus față de aceste distincții, Gala și-a propus să aducă, față în față, „liderii ce pot transforma sistemul educațional se întâlnesc într-un singur loc”. Astfel, organizatorii au reunit, în cadrul evenimentului derulat on-line, 200 de manageri și antreprenori de companii, alături de 300 de manageri de școli.

Image