fbpx

DNA Ploiești a trimis în judecată dosarul directorului Companiei de Apă Târgoviște

DNA Ploiești a trimis în judecată dosarul directorului Companiei de Apă Târgoviște

Image
Image

Procurorii DNA Ploiești au anunțat, vineri, trimiterea în judecată a directorului Companiei de Apă Târgoviște, acuzat de abuz în serviciu.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui “Dumitru Adrian, la data faptelor și în prezent director general al S.C. Compania de Apă Târgoviște - Dâmbovița S.A, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu din care una cu obținere de foloase necuvenite pentru altul”. În același dosar a mai fost trimisă în judecată o persoană, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

“În cursul lunii noiembrie 2017, inculpatul Dumitru Adrian, în calitate de director general al S.C. Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară, ar fi dispus branșarea ilegală a societății omului de afaceri, inculpat în prezenta cauză, la rețeaua de electricitate a Stației de Epurare Pucioasa aflată în subordonarea instituției pe care o conducea, fără a fi încheiate documentele legale prin care să se reglementeze furnizarea, facturarea, plata, precum și condițiile de consum a energiei electrice. Prin acest demers, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului S.C. Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița S.A., în sumă de 79.517 lei, reprezentând contravaloarea energiei electrice consumată și neachitată, concomitent cu obținerea unui folos material necuvenit, în același cuantum, de către societatea omului de afaceri”, spun anchetatorii.

Procurorii DNA acuză și desfacerea abuzivă a unui contract de muncă

În comunicatul transmis vineri, cu privire la acest dosar, procurorii anticorupție mai acuz că, “la data de 01 martie 2021, inculpatul Dumitru Adrian ar fi dispus în mod abuziv încetarea contractului individual de muncă al unui angajat din subordine care, în cursul anului 2019, a făcut mai multe sesizări atât conducerii S.C. Compania de Apă Târgoviște - Dâmbovița S.A. cât și organelor de urmărire penală în legătură cu situația menționată”.

S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. precum și angajatul ale cărui drepturi ar fost prejudiciate au precizat că se constituie parte civilă în cauză, a mai transmis DNA.

Anchetatorii au dispus măsuri asigurătorii, iar S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A. a fost introdusă în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.