fbpx

Doar 421 de persoane au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, de la Târgoviște

Image
Image

Dezinteres total din partea dâmbovițenilor aflați în căutarea unui job pentru evenimentul derulat la finalul săptămânii trecute și în cadrul căruia operatorii economici s-au prezentat cu peste 600 de locuri de muncă vacante.

Într-un județ cu peste 6.500 de șomeri, majoritatea nici măcar beneficiari de indemnizație, numai 421 de persoane au trecut, vineri, pe la Clubul Studenților din Târgoviște, acolo unde a avut loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment organizat în fiecare toamnă de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin agențiile județene și locale. Dintre aceștia, 232 erau absolvenți, iar restul persoane care terminaseră școala de mai multă vreme și doreau fie să se angajeze, fie să-și schimbe locul de muncă.

Astfel, oferta a fost mai mare decât cererea, iar cei 63 de agenți economici prezenţi la eveniment nu au avut nicio şansă să ocupe cele 612 locuri de muncă vacante declarate în cadrul bursei. Oricum, la finalul acțiunii, au fost selectați 191 de participanți în vederea încadrării în muncă, din care 131 de absolvenți, potrivit datelor furnizate de organizatori.

Bilanțul este descurajator mai ales dacă așezăm aceste cifre lângă cele referitoare la situația persoanelor fără loc de muncă din județ. La sfârşitul lunii august 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa erau înregistraţi 6.567 şomeri, din care numai 825 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.742 erau şomeri neindemnizaţi. Mai mult, 2.249 de persoane erau din categoria foarte greu ocupabile, iar 3.235 greu ocupabile, ceea ce înseamnă că, pentru acestea, în condiții obișnuite, este dificil sau chiar aproape imposibil să-și mai găsească un loc de muncă, din cauza pregătirii sau a vârstei. Nici în aceste condiții, dâmbovițenii aflați în asemenea situație nu au fost interesați să vadă ce ofertă au adus angajatorii la târgul de job-uri.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.