Doctoriţă plasată sub control judiciar, după ce ar fi eliberat mai multe adeverinţe false de vaccinare anti-COVID

doctorita de familie control judiciar adeverinte vaccinare false
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O doctoriţă din Dâmboviţa este cercetată sub control judiciar, cu interdicţia temporară de a practica meseria, după ce ar fi eliberat, potrivit procurorilor, mai multe adeverinţe de vaccinare anti-COVID unor persoane care în realitate nu făcuseră vaccinul. Soţul acesteia, cercetat pentru instigare, este arestat la domiciliu.

Poliţia Dâmboviţa a anunţat sâmbătă că doctoriţa de familie a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. În această perioadă, femeia are şi interdicţia de a îşi exercita profesia. Totodată, faţă de soţul femeii, cercetat pentru instigare, s-a luat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti susţin că femeia ar fi eliberat în mod fraudulos 10 adeverinţe de vaccinare.

Astfel, pe baza datelor nereale introduse de femeie în sistemul informatic specific ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor, mai notează anchetatorii.

Iniţial, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au efectuat pe 2 septembrie trei percheziţii domiciliare, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, şi au adus la audieri 13 persoane.

Image
Image