Doi bărbați reținuți după ce minora pe care o puneau să se prostitueze s-a plâns jandarmilor. Instanța a decis ca ei să nu rămână în arest

Doi bărbați reținuți după ce minora pe care o puneau să se prostitueze s-a plâns jandarmilor. Instanța a decis ca ei să nu rămână în arest
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Doi indivizi, în vârstă de 22, respectiv 57 de ani, au fost reținuți săptămâna trecută într-un dosar de trafic de minori. Încă din vară, fata care se îndrăgostise de cel mai tânăr dintre ei a fost trimisă de aceștia să se prostitueze. De pe urma ei, bărbații ar fi câștigat câteva mii de lei.

Coșmarul fetei de numai 17 ani s-a încheiat miercurea trecută, într-o zi care părea una obișnuită "de lucru", așa cum fuseseră multe din august, de când "iubitul" ei, de 22 de ani, făcea pe proxenetul și o punea să se prostitueze.

"La data de 07.10.2020, cei doi inculpați au transportat cu autoturismul o persoană vătămată minoră într-o locație aflată pe DN 71 Târgoviște – București, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției stradale.

Minora a fost depistată de către lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, iar în imediata apropiere, la o distanță de 100-200 metri, i-au identificat pe cei doi inculpați care o monitorizau din interiorul unui autoturism", a relatat DIICOT.

Potrivit jandarmilor, tânăra le-ar fi mărturisit că, pe timpul desfășurării activităților de natură sexuală era supravegheată, îndeaproape, de către iubit și un unchi al acestuia, iar în urma serviciilor oferite diverșilor clienți strângea, aproape zilnic, circa 400 de lei. Banii obținuți erau folosiți, în mare parte, de către iubitul ei, la “păcănele”.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, în perioada august 2020 – octombrie 2020, unul dintre inculpați a racolat persoana vătămată minoră prin metoda «loverboy», iar mai apoi, împreună cu celălalt inculpat, a transportat-o în diverse locuri din preajma municipiului Târgoviște, în vederea exploatării acesteia prin practicarea prostituției stradale, însușindu-și sumele de bani obținute din această activitate (aproximativ 7000 lei)", a relatat DIICOT.

Cei doi inculpați au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentați Tribunalului Dâmbovița, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorii au decis, însă, că aceștia pot fi cercetați sub control judiciar, măsură pe care au instituit-o pentru o perioadă de 60 de zile, până pe 6 decembrie inclusiv. Hotărârea nu este însă definitivă și a fost deja contestată, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

 

 

 

Image