fbpx

Doliu în mediul academic. Prof. univ. dr. Ion Cucui, fost rector al Universității Valahia, și-a pierdut viața într-un accident rutier

Doliu în mediul academic. Prof. univ. dr. Ion Cucui, fost rector al Universității Valahia, și-a pierdut viața într-un accident rutier

Image
Image

Un bărbat de 73 de și-a pierdut viața, joi seară, într-un accident produs pe DJ720B, la Nisipuri. Victima este prof. univ. dr. Ion Cucui, consilier local în cadrul CL Târgoviște și fost rector al universității dâmbovițene.

 

Anunțul a fost făcut chiar de primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, într-un mesaj de condoleanțe publicat în noaptea de joi spre vineri:

“Colegul nostru din Consiliul Local Târgoviște, domnul prof. univ. dr. Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște, a încetat în aceasta seară din viață, în urma unui accident de mașină!

A fost un om de o eleganță unică, o personalitate marcantă a lumii academice românești, un profesionist desăvârșit și un coleg cum rar întâlnești!

Dumnezeu să-l odihnească!”

Prof. univ. dr. Ion Cucui era consilier local din 2016. Acesta a deținut funcția de rector al Universității Valahia în perioada 2002 – 2012.

Cum s-a petrecut accidentul de la Nisipuri

În jurul  orei 21.30, IJP Dâmbovița a anunțat că „la data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier.

În urma deplasării la fața locului, în afara localității Nisipuri, pe drumul județean 720B, polițiștii au constatat că un bărbat, de 73 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat într-un șanț”.

Potrivit ISU Dâmbovița, victima a fost găsită rănită, încarcerată, în stop cardio-respirator, iar imediat după extragerea acesteia din autoturism echipajele de urgență au început manevrele de resuscitare.

Inițial, bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. O oră mai târziu, Poliția a revenit cu informații noi, menționând că victima a decedat.

 

Foto: Daniel Cristian Stan

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.