fbpx

Dotări noi pentru secțiile SJU Târgoviște în care sunt internați pacienți Covid

Dotări noi pentru secțiile SJU Târgoviște în care sunt internați pacienți Covid

Image
Image

Săptămâna trecută s-a finalizat, la SJU Târgoviște, implementarea unui proiect privind îmbunătăţirea calităţii condiţiilor de cazare pentru pacienţi care a vizat în special secțiile unde au fost internați și vor mai fi primiți și în continuare pacienți Covid.

În cadrul proiectului, din bugetul unității medicale au fost achiziţionate 70 de paturi electrice, de ultimă generaţie, cu două, trei şi patru motoare, care permit schimbarea poziţiei bolnavului în funcţie de nevoile medicale ale acestuia, cu ajutorul unei telecomenzi. De asemenea, au fost cumpărate şi cinci brancarduri pentru transportul pacienţilor. Investiția, în valoare de 1.550.000 de lei, a fost suportată integral din bugetul propriu al unităţii spitaliceşti aflate în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița.

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT, a precizat că au fost avute în vedere secţiile implicate în gestionare Covid, în speță Pneumologia, Unitatea de Terapie Acută Coronariană, Unitatea de Accidente Vasculare Cerebrale Acute şi Chirurgia.

Următoarele lucrări la SJU Târgoviște, programate pentru a doua parte a lunii noiembrie, vizează înlocuirea corturilor de triaj de la Policlinică, UPU şi Boli Infecţioase, cu containere de mari dimensiuni, încălzite. "Eliminăm, astfel, unele inconveniente generate de această perioadă de pandemie pe care o traversăm”, a declarat Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Județean Dâmboviţa, care a solicitat, ]n urma vizitei efectuate zilele trecute la SJU, și realizarea demersurilor necesare pentru realizarea unei instalații centralizate de oxigen. În prezent, alimentarea cu oxigen de la Secția Pneumologie se realizează prin intermediul tuburilor, la etajele 1 și 3.

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.