fbpx

DJ 714, drumul spre Peștera-Padina, distrus de camioanele cu lemne

DJ 714, drumul spre Peștera-Padina, distrus de camioanele cu lemne

Image
Image

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, acuză că mașinile de mare tonaj care asigură transport de lemne au distrus un tronson din DJ 714, drumul de acces spre zona turistică Peștera-Padina.

În cursul săptămânii trecute, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și-a exprimat revolta față de situația din zona montantă turistică a județului.

“Muncim și investim bani pentru ca, la final, să constatăm că tot ceea ce am făcut a fost în zadar! Este și cazul drumului județean din munte, DJ 714, tronsonul dintre comuna Moroeni, sat Glod, și Zănoaga, porțiune de drum distrusă de camioanele exploatațiilor forestiere din zonă. Noi lucrăm să putem ține drumul deschis, acesta fiind cale de acces către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina, iar alții nu țin cont de efortul nostru și de banii investiți. Nu au ținut cont că li s-a cerut să nu transforme în «depozit»drumul județean și nu au respectat restricțiile de circulație, fapt care a dus la distrugerea drumului”, a transmis Ștefan.

Drept urmare, acesta a anunțat public cp îi va pune pe cei care au încălcat legea să refacă drumul, pe cheltuiala lor. “Tot pe banii lor vor asigura și scurgerea apelor pluviale, afectată de camioanele pline ochi cu lemne care coboară din munte. Nu în ultimul rând, vreau să le mai aduc la cunoștință că, în perioada următoare, vom introduce noi restricții pe drumurile județene din munte”, a mai avertizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Ultimatum, imediat după primele amenzi

“Până miercurea viitoare, 17 noiembrie, proprietarii amenajărilor silvice din cauza cărora nu se mai poate circula pe porțiuni întregi ale DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Zănoaga trebuie să refacă drumul pe banii lor.  Echipele trimise în teren au dat și trei amenzi cu valoare totală de 15.000 de lei. Pe lângă aceste sancțiuni, am mai  decis intensificarea controalelor în zona exploatațiilor forestiere din munte, astfel încât mașinile care transportă lemne să nu mai folosească drumul DJ 714 în weekend-uri”, a anunțat, vineri, Corneliu Ștefan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.