După investiții de 10 milioane de lei, toate unitățile de învățământ din Târgoviște au autorizație de securitate la incendiu

După investiții de 10 milioane de lei, toate unitățile de învățământ din Târgoviște au autorizație de securitate la incendiu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul municipiului Târgoviște a anunțat că toate unitățile de învățământ din localitate care necesită autorizație de securitate la incendiu au acest document.

 

Potrivit edilului Cristian Stan, “municipiul Târgoviște este unul din cele doar două municipii reședință de județ din România (cel de-al doilea fiind Bistrița), unde sunt obținute autorizații pentru securitate la incendiu la toate unitățile de învățământ care necesită acest lucru, indiferent că vorbim de școli gimnaziale, colegii, licee, grădinițe sau creșe! Astfel, în ultimii 3 ani, au fost obținute nu mai puțin de 20 de autorizații pentru securitate la incendiu la unitățile de învățământ din oraș, valoarea investițiilor cu acest scop depășind 10.000.000 lei. Detectoare de fum, detectoare de căldură, centrale de incendiu, uși rezistente la foc, pereți rezistenți la foc, sisteme de automatizare la ferestre, butoane de panică, sirene interioare, sirene exterioare, scări de evacuare, hidranți, gospodării de apă, reprezintă numai câteva dintre componentele instalațiilor care vizează securitatea la incendiu, realizate fie ca parte a unor investiții mai ample de reabilitare a unităților de învățământ, în special pe fonduri europene, fie în cadrul unor proiecte separate având ca obiect tocmai obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu”.

Acesta a reamintit cât de importante s-au dovedit aceste dotări când, în primăvara acestui an, un incendiu a izbucnit, noaptea, în secretariatul Colegiului Economic "Ion Ghica" din Târgoviște. Alarma a alertat imediat Poliția Locală care, prin dispecerat, a informat în timp record pompierii, pagubele materiale înregistrate fiind nesemnificative.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la nivel național sunt 1.183 imobile, în cadrul infrastructurii educaționale preuniversitare, care funcționează fără autorizație pentru securitate la incendiu, a mai arătat Cristian Stan, 669 dintre aceste clădiri fiind chiar în București.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image