Finanțare de 6,3 milioane de lei, prin PJDL, pentru trei proiecte propuse de Răzvad

Finanțare de 6,3 milioane de lei, prin PJDL, pentru trei proiecte propuse de Răzvad
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea CJ Dâmbovița a semnat, săptămâna trecută, trei contracte de finanțare, în valoare de aproape 6,3 milioane de lei, pentru obiective de investiții din localitatea Răzvad.

Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că aceste contracte se vor derula în cadrul PJDL, cel mai mare program de dezvoltare locală la nivel județean, în perioada 2021 - 2024, coordonat și implementat de instituție, în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale.

Sunt vizate următoarele proiecte:

- “Realizare de branșamente la rețeaua de canalizare a gospodăriilor de pe strada Tudor Vladimirescu, sat Valea Voievozilor (DJ 719), comuna Răzvad”. Contribuția CJD 790.882,42 lei, valoarea totală a  proiectului - 1.964.327,54 lei;

- “Execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces la gospodăriile de pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad”. Contribuția CJD 1.555.383,87 lei, valoarea totală a proiectului  - 3.417.106,87 lei;

- “Construire piste biciclete pe strada Tudor Vladimirescu  în satul Valea Voievozilor”. Contribuția CJD 388.507,21 lei, valoarea totală a proiectului - 911.464,63 lei.

“Prin intermediul acestor proiecte vom face șanțurile, podețele și trotuarele, dar și piste de biciclete pentru tronsonul de drum DJ 719, respectiv strada Tudor Vladimirescu. Este o zonă unde am finalizat problema utilităților (apă, gaze, curent, canalizare), motiv pentru care închidem toată zona și va fi un exemplu pentru întreaga comună. O să facem și branșamente pentru fiecare gospodărie în parte pentru că ați văzut, ne confruntăm cu situații de genul acesta - asfaltăm, betonăm, facem trotuare, după care evident vin oamenii și trebuie să se branșeze la apă, la canal. De data aceasta, am gândit să facem lucrurile cu cap, astfel că, mai întâi de toate vom face branșamente pentru toate gospodăriile, după care vom veni cu trotuarele, șanțurile și podețele, dar și pista de biciclete”, a declarant primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru.

61 de obiective aprobate

Cu prilejul vizitei la Răzvad, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că în PJDL au fost depuse 31 de proiecte pentru construirea/modernizarea/reabilitarea drumurilor publice; 5 pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților sanitare; 4 pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare; 2 pentru construirea/modernizarea/reabilitarea centrelor civice; 4 pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea de poduri, pasaje; 9 pentru construirea/amenajarea/reabilitarea bazelor sportive și piste de biciclete; 5 - execuție/modernizare/reabilitare sisteme colectoare ape pluviale și unul pentru realizarea/reabilitarea/modernizarea obiective culturale.

“Pentru asigurarea fondurilor necesare implementării programului, suma aprobată de către Consiliul Județean Dâmbovița, în anul 2021, este de 58.551.000 lei. După cum bine știți, prin bugetul pe care l-am aprobat în luna aprilie, pentru acest an am alocat suma de 20 milioane lei, credite bugetare, restul sumei o vom aloca în anii 2022, 2023 și 2024, așa cum avem planificarea  cu fiecare unitate administrativ-teritorială”, a adăugat acesta.

Până la această dată au fost transmise și evaluate 76 de solicitări de finanțare, cu încadrare în majoritatea domeniilor specifice, din care, după procedura de evaluare, au fost aprobate prin hotărâri ale consiliului județean, 61 obiective de investiții pentru 41 de unități administrativ-teritoriale. Valoarea totală a investiției aferente celor 61 de obiective aprobate în cadrul PJDL este de 135.300.629,02 lei, din care contribuția CJD este de 58.217.023,58 lei, iar 77.083.605,44 lei - partea de cofinanțare a  consiliilor locale, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image