fbpx

Finanțare din fonduri UE pentru ambulatoriul Spitalului din Pucioasa

Image
Image

Un proiect de peste 10,6 milioane de lei, mare parte din fonduri nerambursabile, vizează reabilitarea ambulatoriului Spitalului Orășenesc Pucioasa.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat la Călărași, de directorul adjunct al organismului intermediar POR și Constantin-Emilian Ana, primarul orașului Pucioasa.

"Beneficiarul finanțării nerambursabile, administrația orașului Pucioasa, prin această inițiativă își propune să crească gradul de accesibilitate a populației la serviciile medicale furnizate de Ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa. Astfel, finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, precum și dotarea secției cu echipamente performante vor avea ca rezultate asigurarea unui spațiu adecvat desfășurării activităților medicale, reducerea numărului de redirecționări ale pacienților către alte centre medicale, precum și scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament. De asemenea, personalul medical va beneficia de aparatura medical necesară furnizării unor servicii medicale de calitate. Pentru consolidarea serviciilor medicale ale Ambulatoriului integrat, investițiile se ridică la o valoare totală de 10.698.181,73 lei. Din această sumă, peste 7,4 milioane de lei reprezintă alocarea Fondului European de Dezvoltare Regională, contribuția din bugetul de stat este de aproape două milioane de lei, în timp ce cofinanțarea eligibilă a beneficiarului depășește valoarea de 213  mii de lei. Perioada de implementare a proiectului este până la 31 iulie 2023", au anunțat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.