fbpx

Fonduri de aproape 12 milioane de lei, pentru trei spitale din Dâmbovița

Image
Image

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit în Dâmbovița, acum o săptămână, într-o vizită care a vizat mai multe unități sanitare din județ care au primit finanțare de la nivel central.

Pentru cele trei unități sanitare s-au alocat, în total, în jur de 12.000.000 de lei, a anunțat Ministerul Sănătății.

Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a beneficiat de fonduri pentru achiziția unui CT, a unui aparat de radiologie digitală și finalizarea reparațiilor capitale a secției TBC Moroieni, care vor costa peste 7.000.000 de lei. Tot aici, Ministerul Sănătății intenționează să aloce fonduri pentru încă un aparat de radiologie digitală.

La Spitalul Municipal Găești au fost alocate peste 2,9 milioane de lei pentru aparatura medicală, urmând să fie trimise fonduri și pentru reabilitarea secției de chirurgie și a achiziției unui CT, ca urmare a solicitărilor unității.

La Spitalul Municipal Moreni au fost alocate 1,542 milioane de lei, tot pentru dotare cu aparatură.

"Am revenit aici după ce anul trecut am fost în vizită și am discutat despre nevoile unităților sanitare. După ce anul trecut au crescut salariile cadrelor medicale, anul acesta bugetul Ministerului Sănătății pentru investiții este unul istoric deoarece nu poți ține un medic dacă nu ii dai aparatura medicală necesară pentru realizarea actului medical de calitate. Am încurajat managerii unităților sanitare să ceară fonduri pentru investiții, dar i-am și atenționat că voi reveni pentru a vedea cum s-au cheltuit banii", a spus Sorina Pintea în timpul vizitei.

Ministrul a reiterat ideea enunțată și cu alte ocazii, că "spitalele mici trebuie să fie spitale de suport și ele trebuie să fie dotate astfel încât orice pacient care intră aici să poată fi investigat și, dacă este necesar, să fie deplasat la un spital de rang superior, să aibă deja investigațiile făcute. Aparatele de radiologie, și mă refer nu doar la acestea de aici, ci în general - cele din spitalele mici sunt aparate vechi, din perioada 2001 – 2004, care nu mai corespund standardelor actuale, deci suntem într-un proces de înlocuire a acestora. Dată fiind finanțarea, destul de mare, am venit să văd exact ce se va întâmpla cu acești bani, cum vor fi gestionați, unde vor fi instalate aparatele noi și să vedem ce necesități mai există și cum putem sprijini aceste spitale mici. Valoarea finanțării se ridică la 2.936.000 lei”, a declarat Sorina Pintea, despre Spitalul din Găești.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.