Foste puncte termice din Târgovişte sunt transformate în parcări sau locuri de joacă

Foste puncte termice din Târgovişte sunt transformate în parcări sau locuri de joacă
Mai multe puncte termice din Târgovişte primesc o nouă utilitate
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile locale din Târgovişte au demarat un program de amploare pentru schimbarea fostelor puncte termice din municipiu. Spațiile care zac de multă vreme nefolosite capătă astfel utilitate, în funcție de necesitățile identificate la nivelul cartierelor în care se află acestea.

Două astfel de puncte termice din Târgovişte au fost transformate, recent, în parcări. În acest mod, suprafețe care făceau neutilizate pot fi folosite, de acum, de proprietarii de mașini.

O nouă parcare a fost amenajată și în zona Primăriei.

În total, în doar câteva săptămâni, municipiul câștigă, la acest capitol, peste 7.000 de metri pătraţi.

“A debutat și investiția în cadrul căreia vor fi realizate încă trei parcări. Prima dintre acestea presupune regenerarea urbană a unei suprafețe de aproximativ 6000 mp, situată pe strada Diaconu Coresi, unde sunt create peste 100 de locuri de parcare, în paralel cu lucrările de amenajare a spațiilor verzi. Tot aici, va fi extins și modernizat iluminatul public prin montarea a 10 stâlpi, corpurile de iluminat fiind de tip LED. Cea de-a doua parcare este amenajată pe strada Virgil Drăghiceanu, pe o suprafață de aproximativ 1300 mp, iar cea de-a treia în zona Primăriei Târgoviște, de mai mici dimensiuni, având și o componentă de amenajare a spațiilor verzi și de modernizare a iluminatului public. De remarcat că atât parcarea de pe strada Diaconu Coresi, cât și parcarea de pe strada Virgil Drăghiceanu, se realizează pe locul unor foste puncte termice demolate, în cadrul unei strategii de regenerare urbană a acestor spații, fie prin schimbarea destinației și reamenajarea lor, fie prin demolarea și construirea pe amplasament a unor facilitâți utile târgoviștenilor (parcări, parcuri, locuri de joacă)”, a subliniat primarul Cristian Stan.

Zeci de puncte termice de transformat, în Târgovişte

În anul 2013, după lichidarea activității Termica Târgoviște, fostul furnizor de agent termic din municipiu, în oraș au rămas 35 de foste puncte termice, în diverse stadii de degradare. Acestea au intrat în administrarea Primăriei Târgoviște. În 2019, municipalitatea anunța, în cadrul aceluiași proiect, că va transforma un astfel de punct centru de pregătire a hranei pentru cele opt creșe din structura Direcției de Asistență Socială, pentru altul era pregătit un proiect de amenajare a unui centru destinat copiilor cu sindrom Down, iar în altele administrația locală plănuia să amenajeze centre sociale sau cluburi ale pensionarilor.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image