Foste puncte termice din Târgoviște sunt transformate în unități sociale

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un proiect inedit și cu un puternic impact social prinde contur la Târgoviște.

Primăria Târgoviște continuă proiectul de transformare a fostelor puncte termice în spații de utilitate publică. Zilele acestea au început lucrările la fostul PT 1 de pe str. Ion Ciorănescu, din cartierul Vlad Țepeș (microraionul XI). Aiciva fi amenajat un centru destinat copiilor cu autism sau sindrom Down.

Investiția, aprobată de Consiliul Local, se ridică la 1,5 milioane de lei.

Lucrările încep după ce, în vară, s-a trecut la refuncționalizarea fostului Punct Termic 5. Cu o investiție de aproximativ un milion de lei, în câteva luni, acesta va deveni centru de pregătire a hranei pentru cele opt creșe din structura Direcției de Asistență Socială.

" În perioada următoare, foarte multe astfel de foste puncte termice, existente în toate cartierele municipiului Târgovişte, vor intra în reabilitare, urmând a găzdui fie cluburi ale pensionarilor, fie centre de asistenţă socială, fie alte obiective necesare oraşului nostru", a anunțat primarul municipiului, Cristian Stan.

În anul 2013, după lichidarea activității Termica Târgoviște, fostul furnizor de agent termic din municipiul Târgoviște, în oraș au rămas 35 de foste puncte termice, în diverse stadii de degradare. Acestea au intrat în administrarea Primăriei Târgoviște. Doar câteva mai au nevoie, în prezent, de reabilitare, pentru a fi întrebuințate așa cum edilul descria mai sus.

 

 

Image