fbpx

FOTO 18 tone de deșeuri cu substanțe periculoase importate ilegal de o firmă din Dâmbovița

FOTO 18 tone de deșeuri cu substanțe periculoase importate ilegal de o firmă din Dâmbovița

Image
Image

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, au efectuat luni verificări cu privire la legalitatea operațiunilor desfășurate de o societate comercială cu punct de lucru în Priboiu. Au fost vizate două transporturi care includeau deșeuri cu substanțe periculoase ce fuseseră importate ilegal, în vederea valorificării.

 

“Comisarii din cadrul G.N.M.- C.J. Dâmbovița s-au deplasat la punctul de lucru aparținând unui agent economic care achiziționa prin transfer intracomunitar deșeuri feroase și neferoase, în scopul valorificării. Deplasarea s-a realizat cu scopul verificării a 2 (două) transporturi, ce erau consemnate în aplicația ROAFM.

În urma verificărilor realizate pe amplasamentul punctului de lucru, au constatat că, societatea a achiziționat deșeuri de mixturi metalice - cod deșeu 17 04 07, în amestec cu deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase - cod deșeu 17 04 09* și cabluri cu conținut de ulei gudron și alte substanțe periculoase - cod deșeu 17 04 10*. Pentru transportul deșeurilor periculoase, societatea nu deținea Anexa 1A și Anexa 1B, ce însoțesc transporturile de acest tip. A fost solicitat ulterior și sprijinul inspectorilor de specialitate, din cadrul I.P.J.  Dâmbovița”, a informat Garda de Mediu Dâmbovița.

Poliția a constatat că societatea a importat în zilele de 27 septembrie și 3 octombrie, 44.000 de kilograme de gunoaie, inclusiv 18.000 de kilograme de deșeuri cu conținut de substanță periculoasă, astfel că importul s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale.

“Cele 18.000 de kilograme de deșeuri cu conținut de substanță periculoasă au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunii de «importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu», faptă prevăzută și pedepsită art. 66 alin. 2 lit. d din O.U.G 92/2021 privind regimul deșeurilor”, au precizat reprezentanții IJP Dâmbovița.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Garda de Mediu Dâmbovița

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.