fbpx

FOTO | Aproape 1.000 de elevi din Târgoviște revin la cursuri într-o școală nou-nouță

FOTO | Aproape 1.000 de elevi din Târgoviște revin la cursuri într-o școală nou-nouță
Previous Next
Image
Image

Una dintre cele mai moderne școli din România este inaugurată la Târgoviște, luni, 8 februarie, odată cu începerea semestrului al II-lea și cu revenirea elevilor la cursuri, în unitățile din învățământ.

Cei aproape 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” revin azi la ore într-o școală ca nouă. Unitatea de învățământ a trecut, în ultimul an și jumătate, prin ample lucrări de modernizare și extindere, în cadrul unui proiect în valoare de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA), finanțat în mare parte din fonduri europene.

“Proiectul implementat aici a echivalat cu transformarea din temelii a școlii amintite, care este reabilitată în întregime, construindu-se nu mai puțin de șase corpuri de clădire și realizându-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36. În plus, s-au construit o sală de festivități, o bibliotecă, s-a extins sala de sport, s-a realizat un teren de sport exterior, s-au construit grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică. Totodată, școala se bucură de foarte multe dotări specifice, în sensul că fiecare clasă va beneficia, în afara mobilierului, de videoproiector, ecran de proiecție, imprimantă multifuncțională sau calculator (all in one PC). Tot urmare a investiției amintite, au fost dotate complet laboratoarele, s-au instalat un sistem de monitorizare video și un sistem de sonorizare”, a anunțat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.