FOTO | Pagube și gunoaie în urma viiturilor produse în Dâmbovița

calamitati pagube dambovita
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile dâmbovițene continuă evaluarea pagubelor și contabilizarea efectelor ploilor abundente care au dus la formarea de viituri puternice, în ultimele săptămâni.

În baza unui ordin al prefectului, o comisie formată din specialiști din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița, Instituției Prefectului – județul Dâmbovița și Consiliului Județean Dâmbovița, sub coordonarea subprefectului Ana-Maria Dragotă-Zamfir, s-a deplasat în zonele Pucioasa, Buciumeni, Moroeni.

Lacul de acumulare Pucioasa, plin de deșeuri

„În urma deplasării, s-a constatat că drumul județean pietruit DJ 714, ce face legătura între zona Zănoaga și zona Padina-Peștera, pe malul drept al lacului de acumulare Bolboci, pe o lungime de circa 3 km, este afectat în mai multe puncte de eroziuni și prăbușiri ale terasamentului cu înălțimi de până la 50 m, fiind afectate și culeele podului peste pârâul Vârtaleș.

Totodată, au fost constatate depozite necontrolate de material lemnos, peturi și resturi menajere în următoarele zone: pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deșeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localitățile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării și igienizării cursurilor de apă de pe raza unităților administrativ-teritoriale respective, aceste deșeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă. La data efectuării verificărilor în teren, personalul de exploatare a Lacului de Acumulare Pucioasa realiza lucrări de igienizare a luciului de apă în zona echipamentelor hidromecanice; la confluența pârâului Țâța cu râul Ialomița, pe raza comunei Buciumeni; în zona podului de pe drumul național DN 71, amonte și aval, în localitatea Glod, comuna Moroeni.

S-a remarcat, de asemenea, că pe o porțiune de circa 10 m, balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului de pe  DN 71, sat Glod, precum și balustrada metalică de pe partea dreaptă a podului de pe DJ 715 din comuna Buciumeni sunt rupte.

În același timp, pe DN 71, în zona km 32+000, drumul prezintă tasări și denivelări ale părții carosabile de pe sensul de mers către Sinaia, circulația desfășurându-se pe un singur sens. Referitor la acest aspect, Instituția Prefectului – județul Dâmbovița va sesiza Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița cu privire la verificarea situației constatate”, au informat reprezentanții Prefecturii.

{cwgallery} 

Dâmbovița așteaptă bani de la Guvern

Zonele afectate sunt monitorizate în permanență. “Ca și măsuri, comisia propune (...) montarea de panouri de avertizare în zona celor două poduri de către S.D.N. Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, efectuarea și urmărirea lucrărilor de curățare a Lacului de Acumulare Pucioasa și a zonelor cu deșeuri de către S.G.A. Dâmbovița și G.N.M. Dâmbovița, precum și întocmirea de către Instituția Prefectului-județul Dâmbovița, împreună cu Consiliul Județean Dâmbovița a unui Proiect de Hotărâre de Guvern privind solicitarea alocării unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului cu privire la segmentul de drum menționat mai sus”, au mai transmis, săptămâna trecută, reprezentanții Prefecturii.

 

 

 

Image