FOTO. Transporturi ilegale de material lemnos

FOTO. Transporturi ilegale de material lemnos
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii dâmbovițeni au indisponibilizat mai multe transporturi de material lemnos pentru care șoferii vehiculelor transportatoare nu au putut prezenta documente de proveniență și însoțire.

 Sâmbătă 6 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești și cei de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe drumul județean 702 A, în localitatea Valea Mare, o autoutilitară condusă de un bărbat din Ludești.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel în cauză transporta 2 m³ de material lemnos, din specia stejar, fără a deține documente de proveniență și însoțire.
Materialul lemnos a fost indisponibilizat, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Pe raza localității Băleni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins un alt bărbat, în timp transporta cu o autoutilitară 4 m³ de material lemnos.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține documente de însoțire și proveniență a materialului lemnos.
Acesta a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

{showtime 314}

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit pentru control, pe strada Laminorului, o autoutilitară care transporta material lemnos, aceasta fiind condusă de un bărbat de 42 de ani.
Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi transportat cu 2,65 m³ mai mult material lemnos față de ceea ce era înscris în avizul de însoțire.
Materialul lemnos a fost confiscat, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.
De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional și societatea comercială pentru că a expediat fără documente de proveniență material lemnos, în valoare de peste 400 de lei.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto IPJ Prahova.

Image
Image