fbpx

GĂEȘTI: A fost emis acordul de mediu pentru construirea a 24 de locuințe pentru tineri

GĂEȘTI: A fost emis acordul de mediu pentru construirea a 24 de locuințe pentru tineri

Image
Image

Primăria Găești a anunțat că autoritățile au emis acordul de mediu în vederea construirii, prin Agenția Națională pentru Locuințe, a 24 de locuințe pentru tineri, în localitatea dâmbovițeană.

Licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului “Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, judetul Dâmbovița, orașul Găești, strada Fundătura 1 Decembrie nr.10A, etapa IIA.1” a fost lansată în luna februarie, câștigătoare fiind NEBO INSTACONSTRUCT SRL - SUD-EST CONSTRUCT SRL, cu o ofertă de 3,923 de milioane de lei, fără TVA.

“«Programul de construcții locuinţe pentru tineri, destinate închirierii» se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Locuinţele (apartamente) sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale/centrale, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. De asemenea, consiliile locale asigură utilităţile și dotările tehnico-edilitare necesare. După finalizarea lucrărilor, acestea sunt predate autorităților publice locale/centrale în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces. Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite”, declara, cu privire la acest proiect, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe.

În Dâmbovița, ANL a mai derulat astfel de proiecte la Găești, dar și la Târgoviște, Pucioasa, Titu, Fieni, Moreni, Aninoasa, Doicești și Potlogi, totalizând peste 1.000 de unități localitve pentru tineri din 2001 până în prezent.

 

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.