Grădiniță nou-nouță pentru copiii din Răcari, cu fonduri de la Uniunea Europeană

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul orașului Răcari, Marius-Florin Caravețeanu, și directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, au semnat, săptămâna trecută, contractul prin care se alocă finanțarea necesară construirii și dotării unei noi grădinițe, în localitatea dâmbovițeană.

Proiectul „Construire și dotare grădiniță Răcari, județul Dâmbovița” va fi finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 10 - „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, având ca obiectiv creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Acesta a fost fiind depus în cadrul unui apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar.

"Inițiativa Primăriei Orașului Răcari, beneficiarul finanțării nerambursabile, are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii de educație prin construirea și dotarea unei grădinițe noi, asigurând astfel un proces educațional desfășurat la standarde europene, precum și participarea populației preșcolare la procesul educațional. Pentru atingerea acestui obiectiv vor fi finalizate lucrările de construcție și de amenajare a unui edificiu în care își va desfășura activitatea grădinița, precum și de realizare a căilor de acces, a instalațiilor termice, electrice și sanitare", au anunțat reprezentanții ADR Sud Muntenia.

Proiectul are ca termen de finalizare 30 iunie 2022 și implică investiții ce au o valoare totală de 2.255.718,88 lei. Din această sumă, peste 1,6 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 240.000 de lei au ca proveniență bugetul de stat, în timp ce cofinanțarea beneficiarului este de aproape 38 de mii de lei.

Până acum, 216 aplicații, cu o valoare solicitată de peste 1,5 miliarde de lei, au fost depuse de solicitanții din județul Dâmbovița.

 

Image