Gratuitate la transportul în comun pentru elevii și studenții din Târgoviște

Gratuitate la transportul în comun pentru elevii și studenții din Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Elevii înscriși la instituțiile de învățământ din Târgoviște, dar și studenții Universității "Valahia" beneficiază, anul acesta, de abonamente gratuite pentru transportul în comun, la nivelul municipiului.

Elevii din învăţământul preuniversitar înscriși la școli din Târgoviște trebuie să solicite operatorului de transport public local, în baza carnetului de elev emis de unitatea de învăţământ, vizat prin ştampilă pentru anul în curs, eliberarea gratuită a legitimaţiei de transport/abonament, cu valabilitate lunară. Pentru asigurarea gratuităţii transportului elevilor, pe durata cursurilor, elevii din învăţământul preuniversitar, domiciliaţi în altă localitate faţă de unitatea de învăţământ, depun la începutul fiecărui semestru, la secretariatul unităţii de învăţământ, o cerere prin care solicită eliberarea adeverinţei care atestă calitatea de elev al școlii respective. În baza documentului, operatorul de transport eliberează legitimaţie de transport/abonament de călătorie, pe traseul prevăzut în adeverinţa eliberată de unitatea de învăţământ. 

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a menționat că tariful abonamentului este suportat de către Primăria Târgoviște și Ministerul Educației, în cote egale, pentru transportul local, respectiv de către Consiliul Județean Dâmbovița și Ministerul Educației, pentru elevii din învăţământul preuniversitar, domiciliaţi în altă localitate faţă de unitatea de învăţământ.

Acesta a atras atenția că "eliberarea documentului de transport în mod gratuit reprezintă o obligaţie legală a operatorului de transport, nu o opțiune".

De asemenea, potrivit edilului, de la 1 octombrie, și studenții Universităţii Valahia din Târgoviște beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun, pe raza municipiului Târgoviște.

 

Image