Grupare care "importa" droguri la colet, din Spania, depistată de procurorii DIICOT

Grupare care "importa" droguri la colet, din Spania, depistată de procurorii DIICOT
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

18 percheziții au avut loc, săptămâna trecută, pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov, procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița fiind pe urmele membrilor unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată, respectiv deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Anchetatorii susțin că liderul grupării s-ar fi ocupat de introducerea din Spania în România, a unor cantități de droguri disimulate în colete, un transport conținând până la 5 kilograme de canabis, 200 de comprimate ecstasy și 500 de grame cocaină sau amfetamină.

"Membrii grupării aveau rolul de a ridica și ascunde coletele, de a porționa drogurile și de a le comercializa pe raza localităților Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea, cu sume cuprinse între 30 şi 60 lei/gram în funcţie de cantitatea achiziţionată. În urma acțiunii, au fost ridicate 8 plante canabis, o instalație de cultivat in-door, 3 pachete canabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrășământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri și alte obiecte susceptibile a conține urme de droguri", au anunțat procurorii DIICOT.

Aceștia au avut de pus în executare 14 mandate de aducere. Alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziționat droguri de la cei, au fost audiate.

Șase indivizi au fost reținuți în acest dosar.

Acțiunea a mobilizat forțe și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești și de la penitenciarul Mărgineni. De asemenea, mascații au apelat, cu prilejul descinderilor, la ajutorul echipelor chinologice de detectare a drogurilor din cadrul D.G.P.M.B-Serviciul de Poliție Canină.

 

 

Image