Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un stadion uriaș, la Târgoviște

stadion targoviste
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui stadion cu o capacitate de peste 12.000 de locuri, în municipiul Târgoviște (jud. Dâmbovița).

Ministerul Dezvoltării a anunțat că “obiectivul va fi construit pe o suprafață de 69.559 mp și va avea o capacitate de 12.012 locuri în tribune acoperite, dintre care 254 locuri VIP, 92 locuri pentru mass-media și 68 locuri destinate persoanelor cu dizabilități. În cadrul ansamblului, vor fi amenajate și un teren de antrenament și o parcare publică supraterană, iar, pentru producerea energiei electrice, vor fi instalate sisteme solare”.

Stadionul va beneficia de o finanțare de 323.732.000 lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții.

“Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția noului stadion din Municipiul Târgoviște - o finanțare importantă, din punctul meu de vedere, și necesară; voi susține întotdeauna necesitatea investițiilor în structura sportivă (...), iar meritul principal pentru această investiție este al autorităților locale, care au întocmit documentația necesară și au făcut procedura legală. Ministerul Dezvoltării și Guvernul au susținut acest proiect care înseamnă că, peste patru ani, în Târgoviște va fi un stadion modern, european, în care nu numai sportul de performanță își va avea locul, ci și sportul de masă și ne vom bucura împreună de succese, respectiv competiții sportive, care modelează și societatea în sensul bun al cuvântului”, a declarat ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.

Cristian Stan: Reconstrucția vechiului stadion ar putea fi gata în 4-5 luni

Recent, primarul municipiul Târgoviște, Cristian Stan, a prezentat și stadiul lucrărilor de reconstrucție a stadionului "Eugen Popescu". „La tribuna nouă, a fost turnată integral placa de la etaj, fiind realizate și scările de acces către etaj. În același timp, se lucrează și la casa liftului. Totodată au fost date în lucru și gradenele aferente tribunei noi, iar acum se lucrează la compartimentări. La tribuna veche, se lucrează la tencuielile interioare, la acoperișul construcției destinate mass-media, dar și la rețele. Au fost deja puse geamurile și ușile exterioare. Aici, când vremea ne va permite, vom realiza hidroizolația (care necesită o temperatură constantă de peste 15 grade) și vor fi montate toate scaunele de pe această tribună. În ciuda tuturor dificultăților, cu prețuri majorate în cascadă la materialele de construcție sau utilități, continuăm edificarea unei arene fotbalistice foarte moderne, care îndeplinește toate condițiile impuse de regulamentele in vigoare pentru disputarea meciurilor de primă ligă, indiferent de oră sau de anotimp”, a spus edilul care estimează că lucrările ar putea fi finalizate în 4-5 luni.

„Cum am implementat zeci și zeci de investiții în Târgoviște, de la școli, parcuri, baze sportive, piețe publice, străzi, transport public, etc, vom oferi Chindiei Târgoviște și suporterilor târgovișteni un stadion de care să fie mândri. Și NU, Chindia NU va retrograda”, a mai transmis acesta.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Image