fbpx

Guvernul a primit sprijin pentru realizarea unui centru de recuperare a militarilor, la Mănăstirea Dealu

Guvernul a primit sprijin pentru realizarea unui centru de recuperare a militarilor, la Mănăstirea Dealu

Image
Image

Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mânăstirea Dealu, un proiect  al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, va beneficia de sprijin și din partea Guvernului, au promis, cu prilejul unei vizite recente în Dâmbovița, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Oficilii au luat la cunoștință stadiul lucrărilor și au spus că vor sprijini inițiativa.

„Pornind de la ceea ce s-a realizat până în prezent prin forțe proprii, dovedind spirit de solidaritate, inițiativă și voluntariat, dorim să continuăm la nivel guvernamental, instituțional”, a spus ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă.

"Din secunda în care am primit din partea asociaţiei acest proiect am spus da şi ministrul Fondurilor Europene, care până acum a realizat şi a sprijinit România cu atragere de 2,6 miliarde de euro de la preluarea guvernării, în baza politicii pe care noi am aplicat-o, de flexibilitate între axele de finanţare, astfel încât să putem muta bani de pe axe nefolosite pe axe unde există proiecte de finanţare, a decis să discute foarte îndeaproape cu ministrul Apărării. Îmi doresc ca, odată cu începutul exerciţiului financiar viitor, acest proiect să devină unul copt, fezabil, astfel încât să intre la finanţare, în câţiva ani acest centru să devină funcţional', a spus Raluca Turcan.

Asociația dorește realizarea primului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani din România, specializat în îngrijirea veteranilor cu afecțiuni medicale în secții de traumatologie, ortopedie, neurologie, psiho-psihiatrie, medicină internă și cardiologie, alături de înființarea unei baze sportive moderne și a unei baze de agrement și relaxare.

Vicepremierul a adăugat că acest centru poate servi sistemul de apărare din România, dar şi sistemul de apărare din cadrul NATO în regim de parteneriat. Investiţia se poate ridica la aproximativ 80 de milioane de euro.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.