În această săptămână începe licitația pentru refacerea zonei pietonale din centrul municipiului Târgoviște

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Întreaga zonă pietonală din municipiul reședință de județ va fi reconfigurată, în cadrul unui proiect de amploare pentru care procedura de achiziție va fi lansată în această săptămână.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, pe pagina de Facebook, acolo unde au fost publicate și mai multe proiecții care arată cum va fi reconfigurată zona pietonală care porneşte de la Bulevardul Libertăţii, prin faţa fostei cofetarii “Casata”, către Primăria Târgovişte, precum şi trotuarul din fata blocurilor C, până la sediul ITM Dâmboviţa.

"În cadrul uneia dintre cele mai spectaculoase investiţii de reabilitare implementate vreodată în Târgovişte, se prevede amenajarea unui spaţiu pietonal și de petrecere a timpului liber, care va întregi modernizarea zonei centrale a municipiului Târgovişte. În linii mari, vor fi realizate lucrări de desfacere integrală a pavimentului existent și de realizare a unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei, se va instala mobilier urban modern (bănci cu copertina, rastel pentru biciclete, zona de relaxare pentru grupuri, coșuri de gunoi selectiv, fântâni de băut apă), iluminatul exterior urmând a fi inclusiv încastrat în pavaj. Totodată, se vor crea generoase spaţii verzi gazonate, vor fi plantaţi arbori şi se vor realiza amenajări florale. Vor fi refăcute în plus toate reţele edilitare aferente pieţei (canalizare pluvială, alimentare cu apă - irigaţii spaţii verzi, fântână arteziană, hidranţi exteriori, telecomunicaţii, spot wi-fi, muzică ambientală", a detaliat edilul.

 

 

Image
Image