Închisoare pe viață pentru bărbatul care a ucis doi oameni, pe un câmp, după ce a fost prins la braconat

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Curtea de Apel Ploiești a pronunțat, săptămâna trecută, hotărârea definitivă în cazul lui Marin Gheorghe, bărbatul din Dâmbovița care, în octombrie 2017, a ucis două persoane, pe un câmp din apropiere de Târgoviște. Instanța a stabilit o pedeapsă mai aspră decât cea anunțată, anterior, de Tribunalul Dâmbovița, de 24 de ani și 8 luni de închisoare.

Prima instanță s-a pronunțat, în acest caz, pe 5 septembrie 2018, dar soluția judecătorilor dâmbovițeni a fost atacată atât de cel acuzat, cât și de rudele victimelor, constituite părți civile în dosar. Cauza a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Ploiești, în toamna anului trecut, hotărârea definitivă fiind pronunțată în cursul săptămânii trecute. Judecătorii de la Ploiești au respins ca neîntemeiat apelul inculpatului și au admis apelurile formulate de rudele victimelor. "Condamnă pe inculpatul Marin Gheorghe, la pedeapsă detenţiunii pe viaţă, sub aspectul infracţiunii de omor calificat comise la data de 26.10.2017, asupra victimelor Ifrim Gheorghe si Neagu Ion. (...) Majorează despăgubirile acordate cu titlu de daune morale părţilor civile apelante şi îl obligă pe apelantul intimat inculpat Marin Gheorghe să achite acestora câte 250.000 de euro în echivalent lei, cu titlu de daune morale", se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Bărbatul a fost condamnat după ce, în toamna lui 2017, pe un câmp din apropiere de Târgoviște, a împușcat mortal două persoane, un consilier local din Răzvad și un angajat al acestuia, ancheta a scos la iveală că autorul faptei ar fi fost surprins de cei doi la braconat.

Într-o conferință de presă susținută, la câteva zile după comiterea crimei, de şefii IPJ Dâmbovița şi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, aceștia anunțat prinderea și audierea unui suspect, un bărbat de 58 de ani, cu doi copii, care deținea legal o armă, dar care nu avea voie să vâneze deoarece nu-şi plătise cotizaţia către Asociaţia Vânătorilor. Victimele adunaseră varză de pe terenul situat chiar în apropierea fondului de vânătoare, duseseră marfa la piaţă şi reveniseră pe acel teren, tot pentru cules, când, cel mai probabil, l-au întâlnit pe suspect, care se afla la braconaj.

 

 

 

 

Image