fbpx

Investiție de 50 de milioane de euro și 200 de noi locuri de muncă, la Petrești, în noua fabrică IVECO

Investiție de 50 de milioane de euro și 200 de noi locuri de muncă, la Petrești, în noua fabrică IVECO

Image
Image

Zilele trecute a fost inaugurat, la Petrești, șantierul pentru fabrica de 50 de milioane de euro realizată de IVECO, la Petrești, o investiție importantă pentru deyvoltarea zonei de sud a județului.

Directorul executiv al Iveco Defence Vehicles, Claudio Catalano, spune că la noul punct de lucru al grupului IVECO din Petrești vor fi realizate peste 2.900 de camioane, respectiv cabine blindate și neblindate, dotate cu echipamente menite a asigura o bună mobilitate tactică și logistică, în concordanță cu cerințele Ministerului Apărării Naționale (MApN).

"Solicitarea face parte dintr-un contract încheiat între instituția guvernamentală anterior amintită și grupul IVECO în baza unui acord de dezvoltare durabilă a industriei de apărare națională și prevede ca, anual, să fie livrate autorităților române 440 de astfel de camioane. Potrivit contractului, producția ar trebui să înceapă în luna februarie a anului 2021 și vizează asamblarea a 16 tipuri diferite de camioane. Cu o suprafață de 9000 de mp și dotată cu 3 linii de producție, 25 de zone de lucru, o linie completă de tinichigerie și vopsitorie cu 9 zone de lucru, o linie de finisare cu 7 zone de lucru, precum și spații logistice sau de testare, noua capacitate de producție din comuna dâmbovițeană Petrești, situată la jumătatea distanței dintre București și Pitești, va oferi locuri de muncă specializate în industria de apărare sau auto", au precizat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Noua fabrică de camioane  va avea un impact major pe piața locurilor de muncă din zonă, a dat asigurări premierul. "Inaugurăm lucrările pentru realizarea unei investiții de  aproximativ 50 de milioane de euro, care va crea, în primă fază, 200 de locuri de muncă directe. Această capacitate de producție, precum şi contractele cu furnizori autohtoni vor genera dinamică economică, locuri de muncă suplimentare şi dezvoltarea întregii zone", a declarat Ludovic Orban.

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.