Investiții în zona turistică Padina și în infrastructura din sănătate, printre prioritățile noului exercițiu financiar în județul Dâmbovița

Investiții în zona turistică Padina și în infrastructura din sănătate, printre prioritățile noului exercițiu financiar în județul Dâmbovița
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autoritățile județene au prezentat, la Târgoviște, cu prilejul Grupului Tematic Regional Mobilitate și Infrastructură pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională 2021 -2027 organizat de ADR Sud Muntenia, așteptările și prioritățile stabilite pentru noul exercițiu financiar.

Infrastructura și turismul au fost indicate de președintele CJ Dâmbovița, ALexandru Oprea, drept priorități pentru care și-ar dori să poată fi accesate, în următorii ani, fonduri europene. Acesta a identificat, deja, și provocările de care autoritățile din Dâmbovița se vor lovi în viitorul apropiat. "În ceea ce privește, proiectele pentru viitor, aici trebuie să vă spun că județul Dâmbovița este defavorizat din punctul de vedere al condițiilor impuse pentru depunerea proiectelor, înțeleg că în viitorul program nu se vor mai finanța decât acele drumuri cu conectivitate directă, primară, iar județul Dâmbovița nu beneficiază decât de o porțiune mică, la Petrești, care se conectează cu autostrada București- Pitești. O altă precizare, mi-aș dori ca în viitorul exercițiu de programare să avem acele programe la nivelul regiunii și insist că este necesară o axă pentru turism, dedicată regiunii Sud Muntenia, pentru că și Argeșul și Prahova și Dâmbovița au o zonă montană. Noi avem, în zona Padina, o stațiune turistică de interes național și una dintre puținele modalități existente pentru infrastructura necesară acolo, alături de parteneriatele publice-private ar fi o finanțare europeană", a declarat președintele Consiliului Județean,.

Un alt obiectiv ar fi continuarea investițiilor începute la Spitalul Județean Târgoviște. "Mi-aș dori să existe și o axă pentru infrastructura medicală. Noi am reușit, la nivelul județului Dâmbovița, să implementăm un prim program, pe ceea ce a însemnat reabilitarea Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, acum două proiecte în derulare acolo, pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe și Ambulatoriul de Specialitate, le vom implementa cu siguranță,dar avem nevoie de finanțare în continuare și vă dau ca exemplu Secția de Boli Infecțioase a spitalului, care este prevăzută în planul de conformare pentru anul 2020, pentru care avem nevoie de o finanțare de aproximativ 18 milioane de lei, doar pentru lucrările de consolidare a unei clădiri edificate în anul 1940. Oricâtă bunăvoință ar avea CJD o astfel de sursă de finanțare nu poate fi identificată în cadrul unui exercițiu financiar, nici măcar multianual, deci avem nevoie de finanțare. Sperăm ca noile axe să fie cât mai repede definite, pentru a putea depune noi proiecte, noi avem un portofoliu de proiecte în pregătire, dar până ce lucrurile nu sunt clare, știți că SF-urile nu au valabilitate nelimitată, dacă se întârzie, trebuie refăcute, în concordanță cu noile normative, sau noile tarife", a punctat Alexandru Oprea.

O situație prezentată de ADR Sud Muntenia la începutul acestui an arăta că 218 din cele aproape 1.200 înregistrate în regiunea Sud Muntenia au fost depuse din Dâmbovița. La nivelul județului aplicanții au solicitat fonduri totale peste 1,6 miliarde de lei.

 

 

 

 

 

Image