fbpx

Investiții de 43 de milioane de lei în infrastructura sanitară, la Pucioasa

Investiții de 43 de milioane de lei în infrastructura sanitară, la Pucioasa

Image
Image

Două proiecte importante sunt în derulare la Pucioasa. „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc” și „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc” sunt implementate de administrația locală, din fonduri europene.

Ambele proiecte, în valoare totală de aproximativ 43.000.000 de lei, vor da șansa locuitorilor din această zonă de a beneficia de investigații și tratamente medicale de bună calitate, realizate chiar în orașul Pucioasa. De asemenea, Spitalul Orășenesc din localitate va deveni mult mai atractiv pentru medicii specialiști, care vor putea astfel să își desfășoare activitatea într-o unitate sanitară dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, sunt de părere reprezentanții CJ Dâmbovița.

În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Orășenesc Pucioasa”, în valoare de peste 32.200.000 de lei, sunt prevăzute lucrări de înlocuire a acoperișului în șarpantă cu unul în terasă și hidroizolarea acestuia; reabilitarea interiorului spitalului; modernizarea tuturor instalațiilor; reabilitarea termică a anvelopei. De asemenea, sistemul de încălzire va fi înlocuit cu unul independent din punct de vedere energetic, care va utiliza pompe de căldură și panouri fotovoltaice.

În ceea ce privește „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Pucioasa”, proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 10.700.000 de lei, lucrările prevăd reabilitarea, refuncționalizarea și dotarea celor trei tronsoane de clădire ce alcătuiesc Ambulatoriul integrat. Potrivit informațiilor furnizate de CJ Dâmbovița, unul dintre obiective este refuncționalizarea și recompartimentarea minimală a spațiilor cu pereți din gips carton, fără a necesita intervenții complexe asupra pereților existenți, astfel încât noua împărțire pe compartimente să cuprindă toate cabinetele din ambulatoriu, inclusiv spațiile conexe și anexele acestora. Ambulatoriul va fi dotat cu un lift interior nou, care va face legătura între parter și etajul 1 al clădirii. În plus, aici vor fi refăcute finisajele, va fi înlocuită tâmplăria interioară, iar cabinetele vor fi dotate cu echipamente medicale moderne și eficiente energetic.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.