Investiții de aproape 50 de milioane de lei pentru stațiunea balneoclimaterică Pucioasa

Investiții de aproape 50 de milioane de lei pentru stațiunea balneoclimaterică Pucioasa
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

În afară de zona Padina-Peșterea, și stațiunea balneoclimaterică Pucioasa face obiectul unor proiecte de investiții menite să dezvolte stațiunea balneoclimaterică renumită odinioară pentru izvoarele de ape sulfuroase cu cea mai mare concentrație din țară, căutate de pacienții cu reumatism, afecțiuni inflamatorii, degenerative, articulare, sechele postraumatice ale mâinilor și picioarelor, probleme care țin de neurologia periferică, ale sistemului nervos central, ginecologice, ale aparatului respirator sau ORL.

Cel mai mare proiect, din punct de vedere al valorii finanțării, este cel privind dezvoltarea infrastructurii turistice în Pucioasa. Este vorba despre o investiție de 21.429.171,23 lei, pentru reabilitarea a șapte străzi din zona centrală (Avram Iancu, Aleea Ardealului, Bulevardul Gării, Libertății, 1 Decembrie, Stadionului și Dacia) și a două străzi străzi care fac legătura între localitățile Brănești și Moțăieni, prin Pucioasa-Sat, pe malul râului Ialomița (DC 136a și strada Carierei). În total este vorba despre 6,2 km, inclusiv trotuare și șanțuri de preluare a apei pluviale. În cadrul aceluiași proiect vor fi amenajate două zone verzi (Parcul Gării și Grădina Stadionului) și va fi achiziționat un trenuleț destinat transportului turiștilor. Stadiul de realizare a investiției este, în prezent, la 50%, potrivit unei informări transmise, săptămâna trecută, de Consiliul Județean Dâmbovița.

Un alt demers, în valoare de 8.379.711 lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), vizează modernizarea drumurilor de interes local în zona centrală, Șerbănești - Bela și Miculești - Diaconești, din orașul Pucioasa. Până la acest moment, lucrările realizate pe străzile Colinei, Narciselor, Păltiniș și Soarelui reprezintă 40% din volumul obiectivelor prevăzute în proiect.

Tot prin PNDL, administrația locală a orașului Pucioasa derulează proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național Nicolae Titulescu”, în valoare totală de 16.291.245 lei. Tot pentru comunitatea local, se lucrează la înființarea unui centru social pentru persoane vârstnice, într-un imobil de pe strada Rândunelelor la care lucrările au ajuns în faza finisajelor interioare. Acesta reprezintă o investiție de  2.276.950,98 lei care va avea ca beneficiari aproximativ 4.800 de vârstnici din localitate.

Trăgând linie, „Pucioasa este orașul cu cele mai multe proiecte semnate din toată Regiunea Sud Muntenia, în cadrul Programului Operațional Regional. Sunt cele mai mari și mai importante proiecte pe care le avem aici pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale, rutiere, de apă și canal. Împreună cu echipa administrativă de aici, trebuie să readucem la viață Stațiunea Balneoclimaterică Pucioasa și, așa cum a fost întotdeauna o perlă a stațiunilor balneoclimaterice din România, cu siguranță într-o perioadă scurtă va redeveni o perlă a României și cu siguranță vom atrage și investitori”, a declarant Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Acesta a mai anunțat că Pucioasa va beneficia și de alte proiecte importante, în următoarea perioadă. “În ultimul timp, alături de domnul primar, am avut discuții cu investitori privați, care să vină în această zonă, în orașul Pucioasa, să investească în principal în domeniul turismului. Până la sfârșitul lunii mai, vom organiza o conferință de presă împreună cu primarii orașelor Pucioasa și Fieni, primarii comunelor Moțăieni, Buciumeni și Brănești, când vom lansa centura ocolitoare pentru cele două orașe (Pucioasa și Fieni). Vom aproba luna aceasta, în ședință de consiliu județean, indicatorii tehnico-economici, iar până la sfârșitul lunii vom depune la Ministerul Transporturilor proiectul pentru centura ocolitoare, a doua după inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, așa cum am gândit-o, tot în regim de 4 benzi. Pentru cele două orașe va fi o singură centură. Studiul de prefezabilitate este gata. Vestea bună este că, din partea Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională de Investiții, avem deja protocolul transmis. După ce vom avea primul draft al studiului de prefezabilitate, cu o propunere de deviz, vom semna acest protocol între Consiliul Județean Dâmbovița și Ministerul Transporturilor, iar în următoarea perioadă vom scoate la licitație studiul de prefezabilitate. Urmează ca, anul viitor, să scoatem la licitație proiectul tehnic și execuția acestor centuri ocolitoare, finanțate din fonduri europene, prin POIM. Tot pentru Pucioasa, am gândit, împreună cu domnul primar, câteva proiecte mai mici, dar la fel de utile și care vor fi depuse de administrația locală pe Programul Județean de Dezvoltare Locală”, a mai precizat Corneliu Ștefan, cu prilejul unei vizite de lucru efectuate la Pucioasa, alături de vicepreședintele CJ Dâmbovița, Luciana Cristea, și administratorul public al județului, Cristian Avanu.

Image