fbpx

Investiţii masive în unităţile de învăţământ din Târgovişte

Image
Image

Primăria Târgovişte derulează în această perioadă 11 proiecte, cu finanţare de la Uniunea Europeană, Ministerul Dezvoltării şi bugetul local, pentru modernizarea unităţilor de învăţământ.

Nu mai puţin de 11 proiecte majore sunt derulate de autorităţile locale din Târgovişte pentru modernizarea infrastructurii educaţionale. După vizitele făcute pe şantiere în ultimele zile, primarul Daniel Cristian Stan a anunţat că lucrările de modernizare la Grădiniţa cu program prelungit nr. 13 se apropie de finalizare, noua sală de sport de la Colegiul „Constantin Carabella” va fi gata la începutul anului, iar Grădiniţa nr. 8 „Rază de Soare”, cea mai mare din judeţ, a intrat recent într-un program finanţat din fonduri europene care propune reabilitarea integrală a celor două imobile existente, construirea unei noi săli multifuncţionale, pentru orele de educaţie fizică şi, ocazional, serbări, amenajarea unui loc de joacă modern şi refacerea spaţiului verde. La „Rază de Soare”, proiectul are o valoare totală de puţin peste 12,7 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Săptămâna trecută, primarul a verificat şi stadiul lucrărilor de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella”, anunţând că investiţia prinde contur şi că „la începutul anului viitor, cei aproximativ 800 de elevi ai instituţiei de învăţământ vor beneficia de o bază sportivă de excepţie, bază care va cuprinde atât o sală de sport, cu toate dotările, cât şi un teren multifuncţional”. Valoarea contractului este de 2.655.048,37 lei, iar sursa de finanţare e asigurată din bugetul local.

Primarul a vizitat şi Grădiniţa nr. 13, modernizată din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, anunţând că lucrările se apropie de finalizare şi publicând mai multe fotografii pe pagina oficială de Facebook. „Unitatea menţionată este transformată integral, în cadrul unui proiect în valoare de 2.924.487,39 lei, durata maximă de execuţie fiind de 12 luni, iar finanţarea lucrărilor este asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Construită în urmă cu peste 40 de ani, grădiniţa nu a beneficiat niciodată de lucrări serioase de modernizare”, a mai transmis Daniel Cristian Stan.

11 proiecte în derulare

Municipiul Târgovişte traversează o perioadă de investiţii masive în baza materială a unităţilor de învăţământ, în acest moment lucrându-se concomitent la 11 proiecte:

- Realizare Bază sportivă la Colegiul Naţional „Constantin Carabella”;

- Extindere, reabilitare (consolidare, recompartimentare), modernizare și echipare Creșa 14,  Creșa 13, Creșa 16, Creșa 8;

- Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.13;

- Eficientizare energetică prin reabilitarea şi consolidarea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 15;

- Construire grădiniţă în cartierul Sagricom;

- Extindere, reabilitare, modernizare şi echipare la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială „Matei Basarab” şi Grădiniţa nr.8 „Raza de Soare”.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.