fbpx

ISU “Basarab I” s-a înnoit, pe final de an

Image
Image

Ultimul trimestru din 2019 le-a adus salvatorilor din cadrul ISU Dâmbovița noi dotări care să le permită să acționeze mai repede și mai eficient în situațiile de urgență apărute în județ.

Reprezentanții ISU Dâmbovița au anunțat că Inspectoratul a fost dotat, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu 4 ambulanţe SMURD tip B (4x4), achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - regiunea Sud Muntenia, Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale - regiunea Sud”, un autoturism Dacia Duster, dar și cu o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate (în sistem containerizat) și o bucătărie rulantă auto, achiziţionate prin intermediul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiectul „Viziune 2020”.

"Tabăra mobilă, compusă din 3 containere identice și o bucătărie rulantă auto, poate fi utilizată ca bază de operații, dar și în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea, în aproximativ trei ore, porțiile de mâncare pentru persoanele din tabără. În fiecare container sunt: 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp, 10 sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 paturi pliante, 67 saci de dormit, 10 seturi de mese cu bănci. Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care pot asigura cazarea persoanelor afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni", au detaliat aceștia.

Una dintre noile ambulanțe a devenit operațională chiar în acest weekend, fiind operaţionalizată la Garda de Intervenţie Răcari. "Dacă la înfiinţare, pe 5 iunie 2009, ISU «Basarab I» Dâmboviţa avea în dotare două ambulanţe SMURD - tip B (la Detaşamentele de Pompieri Târgovişte şi Titu), în momentul de faţă dispune de 11 ambulanţe SMURD - tip B, operaţionale în toate subunităţile de intervenţie, cu care se acoperă cea mai mare parte a judeţului. În prezent, ambulanţele SMURD sunt încadrate cu paramedici, absolvenţi ai cursurilor de formare în acordarea primului ajutor medical calificat, adevăraţi profesionişti, care au căpătat experienţă în miile de intervenţii la care au participat. În cei 10 ani de activitate, SMURD Dâmboviţa a intervenit la 68.628 cazuri, acordând ajutor medical de urgenţă sau descarcerare la 68.531 persoane (63.298 adulţi şi 5.233 copii)" se arată într-un bilanț realizat de reprezentanții ISU Dâmbovița.

Prin intermediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, salvatorii au mai primit cinci motopompe transportabile, cinci motosuflante portabile de mare putere, platformă metalică (aluminiu) cu înălţime reglabilă (pentru autospeciala de descarcerare grea), remorcă auto cu bazin de apă și instalație specială de stingere a incendiilor, 30 saci portabili cu apă echipaţi cu pistol de stropire și utili la stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure, cort gonflabil cu instalaţie de climatizare (capacitate:10 persoane) și echipament de protecție pirotehnic.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.