fbpx

Județul în care comisarii ANPC redactează doar 0,26 procese-verbale pe zi. Explicație: “Mergem la controale doar cu comisarul-șef adjunct, e singurul care are curaj să conducă mașina”

Județul în care comisarii ANPC redactează doar 0,26 procese-verbale pe zi. Explicație: “Mergem la controale doar cu comisarul-șef adjunct, e singurul care are curaj să conducă mașina”

Image
Image

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, își critică propriii subalterni, care au ajuns să redacteze un proces-verbal pe săptămână. Acesta chiar îi acuză că fac tot felul de înțelegeri cu patronii pe care îi controlează, așa că acum le-a normat munca și comisarii sunt obligați să redacteze cel puțin un proces-verbal pe zi. Unul dintre exemplele negative vine din Dâmbovița.

 

În luna august a acestui an, președintele ANPC a emis un Ordin prin care fiecare comisar este obligat să redacteze cel puțin un document pe zi. Asta după ce, potrivit centralizării de anul trecut, mulți dintre angajați ajunseseră să scrie un singur proces-verbal pe săptămână. La Dâmbovița de exemplu, un comisar redacta zilnic 0,26 de procese-verbale de contravenție, potrivit informațiilor prezentate într-un reportaj Digi24. "Mă gândesc că și Luceafărul cred că s-a scris într-o perioadă mai scurtă de timp decât un act, măcar poate le pun în ramă sau le copertează să rămână și posterității gândindu-mă că este un act foarte elaborat”, comentează ironic Horia Constantinescu, pentru sursa citată.

În replică, reprezentanții Comisariatului din Târgoviște spun că aici sunt foarte puțin angajați, iar prioritare sunt verificările în urma sesizărilor, pentru că legea le impune să dea răspuns în cel mult 45 de zile.

„La controale mergem cu comisarul-șef adjunct, este singurul posesor de permis auto sau, mă rog, cel care curaj să și conducă mașina și împreună mergem. Da, comisarul-șef adjunct merge cu fiecare în parte”, explică Elvira Degeratu, comisar ANPC Dâmbovița, pentru Digi24.

„Câteodată nu statul la stat e condamnabil, ci poate tocmai degringolada asta în care simulezi foarte bine munca, tu de fapt știi că nu produci nimic bun, nu ai niciun randament pozitiv pentru instituția la care lucrezi, dar aparent ești unul dintre cei mai muncitori, te învârți în jurul cozii”, spune președintele ANPC, Horia Constantinescu, citat de Digi24.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.