fbpx

La Spitalul din Găești s-a putut vaccina anti-Covid oricine. Managerul spune că refuză să arunce dozele neutilizate

La Spitalul din Găești s-a putut vaccina anti-Covid oricine. Managerul spune că refuză să arunce dozele neutilizate

Image
Image

Centrul de vaccinare de la Spitalul din Găeşti face imunizarea după propriile reguli. Deşi suntem în prima etapă a vaccinării, când ar trebui să primească vaccin numai cadrele medicale, la Găeşti se imunizează cine vrea. Managerul spitalului spune că refuză să arunce dozele de ser neutilizate și a decis să vaccineze pe oricine dorește, indiferent de vârstă sau de gradul de risc.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru”, a scris Laurențiu Belușică pe Facebook, potrivit Digi24.

Vaccinul scos de la -80 de grade Celsius poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 5 ore, după ce a fost scos din frigider. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri. Potrivit Realitatea Plus, la Spitalul Găești sunt și medici care nu vor să se vaccineze și, ca să nu fie aruncat serul, se vaccinează la liber. Aceeași sursă spune că au fost o situație în care s-a prezentat pentru vaccinare doar una din cele 5 persoane vaccinate.

„Cine vrea să se vaccineze... Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze", a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

Potrivit sursei citate, întrebat ce categorie de persoane beneficiază de respectivele doze, Lucian Belușică a confirmat că e vorba de bătrâni: „Avem listă de așteptare, îi chemăm, vin imediat, îi vaccinăm".

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.