fbpx

Legătură cu DN 71, peste râul Ialomița, între Șotânga și Doicești

Legătură cu DN 71, peste râul Ialomița, între Șotânga și Doicești

Image
Image

La finalul săptămânii trecute a fost deschis circulației podul peste râul Ialomița, realizat între localitățile Șotânga și Doicești, la nord de Târgoviște. Obiectivul asigură legătură dintre cele două comune, dar și între DJ 712 și DN 71.

Obiectivul de investiții „Construire pod peste râul Ialomița și drum de racordare, amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Șotânga și Doicești, județul Dâmbovița” a fost deschis circulației vineri, marcându-se astfel încheierea unui proiect de 6.245.275,58 de lei, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Drumul modernizat și podul au 1.625 m, din care rampa Șotânga - 397 m, iar rampa Doicești - 1.138 m, podul având lungimea de 90 m. Lățimea căii podului este de 7 m, iar suprafața acestuia este de 630 mp. Podul are două benzi de circulație și două trotuare, de 1 m lățime, ele acoperind 180 mp din suprafața construcției. Reprezentanții CJ Dâmbovița au menționat că investiția a presupus și realizarea de acostamente de aproximativ 1.000 m, de rigole de acostament cu lungimea de 765 m, iar în vederea colectării și evacuării apelor de suprafață, a fost executat un șanț pereat de 62 m. Noul pod și drumul modernizat vor fi iluminate cu ajutorul a 28 de stâlpi echipați cu panouri fotovoltaice, mai menționează sursa citată.

“Înlocuim un pod, cu acest pod nou, modern, pe care locuitorii din nordul județului îl așteptau de mulți ani. Acest pod, și nu doar el propriu-zis, ci și drumurile de legătură, atât din localitatea Șotânga, cât și din localitatea Doicești, fac parte dintr-un amplu proiect care leagă DJ 712 cu DN 71. Aștept de la domnul primar un proiect pentru legătura cu DN 71, pentru ca această zonă a județului Dâmbovița să fie în continuă dezvoltare”, a declarant președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Licitația pentru DJ 712, lansată până în primăvară

Cu ocazia inaugurării obiectivului, conducerea CJ a anunțat și noi proiecte programate pentru această zonă: „În maximum două săptămâni vom prelua (...) proiectul tehnic pentru DJ 712, care face legătura între Municipiul Târgoviște și orașul Pucioasa: Târgoviște - Șotânga - Vulcana-Pandele - Brănești și Pucioasa. Marți vom avea o ședință de lucru cu toți primarii din această zonă pentru a clarifica ultimele detalii și pentru a recepționa proiectul tehnic. Așa cum am promis, până în luna martie a anului 2022, vom scoate la licitație direct execuția DJ 712, cu un proiect îndelung așteptat de locuitorii din zona de nord a județului. Sper ca în maximum o lună, până la jumătatea lunii ianuarie, să avem un câștigător pentru studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare pentru Pucioasa și Fieni, o centură ocolitoare pe care ne-am asumat-o noi, județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, cu termen de realizare de 6 luni. În 2022, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția acestui proiect important pentru județul nostru”.

Cinci proiecte prin PJDL, pentru Șotânga și Doicești

“Referitor la cele două localități, avem proiecte importante și pentru localitatea Șotânga, dar și pentru localitatea Doicești. În Doicești avem trei proiecte în parteneriat, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, avem contractele deja semnate. La începutul anului viitor vom începe execuția celor trei lucrări pe care le avem în parteneriat cu comuna Doicești, iar la Șotânga avem, două proiecte importante pentru comunitate, proiecte pe care ni le-am asumat împreună, Consiliul Județean Dâmbovița și unitatea administrativ-teritorială Șotânga”, a mai declarat Corneliu Ștefan.

La Doicești și Șotânga există un proiect de modernizare a drumurilor de interes local, prin PJDL. De asemenea, din aceeași sursă va fi finanțat și proiectul “Revitalizare cinematograf – modernizare șI reabilitare Club Minier, Modernizare drumuri de interes local”.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.