Licitație pentru cadastrare gratuită în cinci localități din Dâmbovița

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a lansat licitația pentru pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale, inclusiv cinci localități din Dâmbovița.

Anunțul publicat în cursul lunii trecut se referă la localități din 37 de județe, iar astăzi expiră termenul pentru depunerea ofertelor.

Pe lista unităților administrativ-teritoriale cuprinse în acest lot se numără, din Dâmbovița, comunele Dărmănești, Raciu, Moroeni, Mătăsaru și Lungulețu, cu o suprafață totală de contractat de peste 45.000 de hectare, din care aproape 29.000 de hectare numai la Moroeni.

Potrivit datelor furnizate de ANCPI, pe lista unităţilor administrativ-teritoriale din mediul rural în care se desfășoară de înregistrare sistematică a imobilelor, cu finanțare din fonduri europene structurale şi de investiţii, în cadrul axei prioritare 11 a Programului operaţional regional 2014-2020, se numără 15 comune din Dâmbovița. Pe lângă cele amintite mai sus, Agenția mai face referire la Bucșani, Dragodana, Gura Ocniței, I. L. Caragiale, Lucieni, Mogoșani, Petrești, Razvad, Ulmi și Vlădeni, în total fiind vorba despre 91.409 hectare.

Reprezentanții ANCPI au precizat că achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot, suprafața totală fiind estimată la 1.294.509 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni, valoarea estimată fiind de 169.580.679 de lei fără TVA.

Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 - cofinanțare de la bugetul de stat.

Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după criterii de prioritizare precum localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

 

 

Image