Locuitorii de Târgoviște pot închiria, de acum, trotinete electrice

Locuitorii de Târgoviște pot închiria, de acum, trotinete electrice
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Vinerea verde a fost marcată săptămâna trecută, la Târgoviște, prin lansarea serviciului de închiriere a trotinetelor electrice.

Peste 200 de vehicule electrice pot fi închiriate, pentru deplasarea prin municipiu.

„Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbană, continuă extinderea națională. Locuitorii și turiștii din Târgoviște se vor putea bucura de 220 de trotinetele electrice Lime ce vor sta la dispoziția lor pentru a-i ajuta să se deplaseze prin oraș, într-un mod rapid, ușor și sustenabil. Trotinetele vor fi disponibile în 30 de puncte. Pentru informații despre serviciul oferit, tarife, identificarea prin GPS a trotinetelor în zona în care te afli, precum și pentru utilizarea efectivă a acestor vehicule, trebuie să descărcați aplicația «Lime - Deplasați-vă oricând», disponibilă în magazinele de aplicații”, a explicat primarul Cristian Stan.

Trotinetele ating o viteză maximă de 25 km/h.

Serviciul a ajuns în mai multe orașe din țară. În unele, însă, proiectul nu a avut viață lungă. La Ploiești, de exemplu, serviciul a fost disponibil de la finalul lunii octombrie, dar trotinetele electrice au dispărut repede de pe străzile municipiului. Primarul Andrei Volosevici a explicat, la acea vreme, pentru un site local de știri, că inițiativa nu a trecut prin Consiliul Local, iar totul trebuie să urmeze o procedură legală, pentru că „nu se poate așa, fiecare să vină și să aducă ceva în oraș”.

 

 

Image