fbpx

Lucrări premergătoare pe DJ 714, pentru refacerea drumului afectat de viituri

Lucrări premergătoare pe DJ 714, pentru refacerea drumului afectat de viituri

Image
Image

Autoritățile județene au demarat lucrări premergătoare, în Bucegi, pentru refacerea porțiunii din DJ 714 afectate de viiturile din luna iulie.

SC Lucrări Drumuri și Poduri a început intervențiile pentru degajarea asfaltului rupt de pe cei  240 de metri de drum, dar și pentru curățarea albia râului Ialomița de materialul lemnos adus de ape. Demersurile sunt considerate urgente având în vedere că DJ 714 este foarte important pentru turismul dâmbovițean, fiind șoseaua de acces spre platoul Peștera-Padina, pe partea stângă a Lacului Bolboci.

Pe de altă parte, autoritățile se plâng de faptul că nu au primit până acum niciun sprijin de la București, deși este vorba despre un efort financiar considerabil, și speră ca Executivul să aloce fonduri pentru lucrările necesare pe DJ 714. “Din păcate, sprijinul Guvernului încă se lasă așteptat, deși zona montană dâmbovițeană este de interes național. Sperăm ca pe parcursul execuției lucrărilor de refacere a DJ714, Executivul să contribuie cu sumele necesare finalizării cât mai rapide a acestui drum. Efortul financiar depășește cu mult posibilitățile județului, astfel că suportul autorităților centrale este obligatoriu, mai ales că Dâmbovița nu a primit niciun ban pentru remedierea daunelor produse de calamități, așa cum au primit alte 17 județe din țară”, au comentat reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.