Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița renunță la proteste și și reiau activitatea săptămâna viitoare

Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița renunță la proteste și și reiau activitatea săptămâna viitoare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmbovița a decis, luni, renunțarea la protestul declanșat în cursul lunii ianuarie. Acțiunea va fi suspendată de luni, 17 februarie, până la pronunțarea de către Curtea Constituțională a României asupra sesizării privind neconstituționalitatea Legii prin care au fost abrogate pensiile speciale.              

Totodată, magistrații au decis să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii și a Ministerului Justiției "să realizeze demersuri efective pentru soluționarea de urgență a următoarelor probleme ce țin de independența sistemului judiciar:

  1. Încetarea atacului factorului politic la adresa statului de drept şi a Statutului Judecătorului, acţiune ce reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti şi a principiului constituţional al separării puterilor în stat.
  2. Normarea activităţi prin stabilirea unui volum optim, în vederea evitării suprasolicitării fizice şi psihice şi a creşterii calităţii actului de justiţie ţinând seama şi de volumul de activitate a unui judecător la nivelul Uniunii Europene.
  3. Asigurarea resurselor materiale necesare desfăşurării în condiţii normale a activităţii instanţelor de judecată şi asigurarea independenţei financiare a sistemului judiciar prin preluarea bugetului de către Consiliul Superior al Magistraturii.
  4. Asigurarea resurselor umane necesare înfăptuirii în condiţii optime a actului de justiţie prin raportare la volumul de activitate al fiecărui judecător şi legislaţia în continuă schimbare. Suplimentarea schemelor în privinţa posturilor de grefier raportat la acelaşi volum mare de activitate şi ţinând seama de atribuţiile tot mai numeroase ale personalului auxiliar.
  5. Reglementarea şi compensarea timpului de muncă suplimentar pentru activităţile prestate de magistraţi în afara programului de lucru şi pe parcursul zilelor nelucrătoare sau de sărbători legale.”

Începând cu data de 17.02.2020, activitatea de soluţionare a cauzelor de către Tribunalul Dâmboviţa, precum şi de către judecătoriile arondate acestuia (potrivit hotărârilor Adunărilor Generale, adoptate de fiecare judecătorie în parte), se va desfăşura normal cu privire la toate tipurile de cauze, au anunțat reprezentanții Tribunalului Dâmbovița.

 

Image