Mama și bunica fetei de 13 ani ucise pe o trecere de pietoni din Târgoviște au fost reținute. Trei dosare în lucru, la PCA Ploiești

Mama și bunica fetei de 13 ani ucise pe o trecere de pietoni din Târgoviște au fost reținute. Trei dosare în lucru, la PCA Ploiești
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii care instrumentează cauzele în legătură cu accidentul mortal de la Târgoviște și de scandalul de la înmormântarea victimei au operat noi rețineri în aceste dosare. Printre rudele care au ajuns după gratii se află și mama și bunica fetei. Pentru unele dintre persoanele reținute se cere arestarea preventivă, în timp ce din partea familie i sunt lansate acuzații grave cu privire la anchetă și la intervenția polițiștilor din timpul funeraliilor.

 

Printre cele șapte persoane reținute de procurori, după ce alte trei au ajuns după gratii acum câteva săptămâni, se numără cinci bărbați, rude ale fetei de 13 ani, dar și mama și bunica acesteia.

„Mama fetiţei l-a împins pe Nelu Moraru (șeful Poliției Târgoviște - n.r.), de altfel a şi recunoscut acest lucru. Femeia era chiar cu cătuşele puse la mâini. Lucrurile arată dezastruos pentru această familie. Nişte oameni fără niciun fel de probleme cu legea s-au trezit reţinute şi astăzi vor fi trimise cu propunere de arestare preventivă. Procurorul de caz spune că asta e măsura pe care trebuie să o ia, să nu se sustragă de la urmărirea penală, dar despre ce urmărire penală vorbim, că oamenii ăştia până azi au fost martori, nu urmăriţi penal. Din punctul meu de vedere, este un abuz. Poliţia nu avea ce să caute prin reprezentantul Moraru în capătul cortegiului funerar. Acolo lucrurile au degenerat pe fondul mai multor presiuni pe care Moraru le-a pus”, a declarat avocatul familiei, Adrian Cuculis, pentru România TV.

La Judecătoria Târgoviște, procurorii PCA Ploiești au cerut arestare preventivă a șase din cele șapte persoane reținute.

Alte trei rude de-ale fetei se află după gratii din 13 iulie, de asemenea în arest preventiv.

În același timp, șoferul de 22 de ani, poreclit “Cocaină”, a fost reținut pe 21 iulie, iar imediat plasat în arest la domiciliu.

În timp ce tot mai multe rude ale victimei ajung după gratii, familia lansează acuzații grave cu privire la intervenția de la funeralii, dar și cu privire la ancheta privind accidentul. În primă fază, informațiile au fost că scandalul de la înmormântare s-ar fi iscat după ce cortegiul nu ar fi fost lăsat să treacă pe strada pe care locuiește șoferul implicat în accident. Ulterior, însă, au apărut acuzații potrivit cărora oamenii ar fi fost provocați de polițiști. România TV scrie că inclusiv Corpul de Control trimis de la Bucureşti a constatat că șeful Poliției Târgoviște nu avea ce căuta la înmormântare şi că prezenţa lui acolo nu a făcut decât să provoace spiritele.

Mai mult, familia contestă și rezultatele din raportul medico-legal. „Raport medical controversat în cazul accidentului de la Târgovişte, unde o fată de 13 ani a fost omorâtă pe trecerea de pietoni. Alcoolemie de 0,22 la mie. Familia acuza medicină legală că ar fi o încurcătură sau măsluire a probelor. Amintesc faptul că astăzi s-au desfăşurat audieri pe parcursul mai multor ore la PCA Ploieşti cu privire la accident dar şi altercaţia dintre poliţie şi familia fetiţei”, a transmis avocatul Adrian Cuculis pentru România TV.

În prezent, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești are în lucru trei dosare penale cu privire la evenimentele legate de moarte fetei de 13 ani, din Târgoviște. Unul dintre ele se referă la accidentul în sine. Un altul a fost deschis pentru ultraj, după ce mai mulți polițiști au fost agresați la înmormântarea victimei. Cel de-al treilea investighează acuzații de purtare abuzivă lansate în legătură cu intervenția polițiștilor la înmormântare.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

 

 

Image