fbpx

Medic de la SJU Târgoviște, prins în flagrant luând mită pentru o operație de cezariană

Medic de la SJU Târgoviște, prins în flagrant luând mită pentru o operație de cezariană

Image
Image

Un medic de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a fost prin în flagrant, miercuri, luând 1.400 de lei, la efectuarea unei operații de cezariană. Acesta a fost reținut, iar joi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

"În data de 12.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a dispus măsura reținerii unui inculpat, medic primar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea luării măsurii arestării preventive. În fapt, ca urmare a denunțurilor formulate de două persoane, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, după ce a pretins suma de 1.750 lei și a primit efectiv suma de 1.400 lei, cu ocazia efectuării intervenției chirurgicale de cezariană", au transmis reprezentanții DGA.

Aceștia spun că, pentru realizarea intervenției chirurgicale, au mai fost oferite sumele de 150 lei, respectiv 100 lei altor două cadre medicale.

În cauză, magistrații Tribunalului Dâmbovița au decis, ieri, să respingă solicitarea procurorilor, dispunând în cazul medicului cercetat pentru luare de mită măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile.

"În temeiul dispoziţiilor art. 227 din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr. 38/P/2020, la data de 13.02.2020 în privinţa inculpatului P. G. (...) ia faţă de inculpatul P.G., măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2020 şi până la data de 13.03.2020 inclusiv. În temeiul dispoziţiilor art. 221 alin.1 din Codul de procedură penală, impune inculpatului ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu să nu părăsească imobilul situat în (...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. În temeiul dispoziţiilor art. 221 alin.2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu denunţătorii R. A. C. şi R. L. C. sau membri de familie ai acestora, cu suspecta P. M. şi cu numita B. A., direct sau indirect, ori prin interpuşi, precum şi cu alte persoane implicate în activitatea infracţională. În conformitate cu prevederile art. 221 alin.5 din Codul de procedură penală, pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul în care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 6 şi 7 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor şi posibilităţii de a cere în scris instanţei care a dispus măsura sau în faţa căreia se află cauza, de a-i permite să părăsească imobilul, respectiv asupra situaţiilor în care poate părăsi imobilul, în cazuri urgente, fără încuviinţarea organului judiciar, cu obligaţia corelativă a înştiinţări imediate a acestuia" se arată în hotărârea care nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Sursa foto: politicabroastei.ro

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.