Ministerul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare pentru construirea școlii de la Corbii Mari și reconversia terenului din apropierea Complexului de Natație

Ministerul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare pentru construirea școlii de la Corbii Mari și reconversia terenului din apropierea Complexului de Natație
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Ministerul Dezvoltării a anunțat, săptămâna trecută, că au fost semnate 26 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 128.761.115,05 de lei, în vederea modernizării infrastructurii educaționale, a celei de protecție socială și a creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din România. Din această tranșă, cele mai mari fonduri, aproape 15%, vizează obiective din județul Dâmbovița.

”Sistemul public și sectorul privat au nevoie de bani europeni pentru dezvoltare. Semnarea acestor proiecte destinate în special sistemului de învățământ, dar și IMM-urilor mă bucură și le doresc beneficiarilor să le implementeze, fără corecții, până la capăt. Ministerul lucrărilor publice este partenerul corect al antreprenorilor, al UAT-urilor și al instituțiilor publice care vor să aplice pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 (coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Pentru construirea școlii cu clasele 0-VIII în sat Corbii Mari, din comuna Corbii Mari (județul Dâmbovița), a fost alocată suma de 7.039.335,10 de lei.

Fonduri însemnate, de 10.187.970,26 de lei, au fost alocate pentru etapa I a proiectului de reconversie și refuncționalizare a terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, prin crearea de facilități pentru recreere.

 

 

Image
Image