fbpx

Ministerul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare pentru construirea școlii de la Corbii Mari și reconversia terenului din apropierea Complexului de Natație

Ministerul Dezvoltării a semnat contractele de finanțare pentru construirea școlii de la Corbii Mari și reconversia terenului din apropierea Complexului de Natație

Image
Image

Ministerul Dezvoltării a anunțat, săptămâna trecută, că au fost semnate 26 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de 128.761.115,05 de lei, în vederea modernizării infrastructurii educaționale, a celei de protecție socială și a creșterii competitivității unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din România. Din această tranșă, cele mai mari fonduri, aproape 15%, vizează obiective din județul Dâmbovița.

”Sistemul public și sectorul privat au nevoie de bani europeni pentru dezvoltare. Semnarea acestor proiecte destinate în special sistemului de învățământ, dar și IMM-urilor mă bucură și le doresc beneficiarilor să le implementeze, fără corecții, până la capăt. Ministerul lucrărilor publice este partenerul corect al antreprenorilor, al UAT-urilor și al instituțiilor publice care vor să aplice pentru atragerea de fonduri europene”, a declarat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

Proiectele sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 (coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Pentru construirea școlii cu clasele 0-VIII în sat Corbii Mari, din comuna Corbii Mari (județul Dâmbovița), a fost alocată suma de 7.039.335,10 de lei.

Fonduri însemnate, de 10.187.970,26 de lei, au fost alocate pentru etapa I a proiectului de reconversie și refuncționalizare a terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște, prin crearea de facilități pentru recreere.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.