fbpx

Minoră „racolată” dintr-un centru de plasament și pusă să se prostitueze chiar de iubit

Minoră „racolată” dintr-un centru de plasament și pusă să se prostitueze chiar de iubit

Image
Image

Procurorii DIICOT anchetează cazul unei minore racolate, cu doi ani în urmă, dintr-un centru de plasament din Târgoviște, de un individ care a luat-o apoi în locuința sa din București și a pus-o să se prostitueze.

Coșmarul fetei a început acum exact doi ani, în septembrie 2018. La vremea aceea în vârstă de 15 ani, ea beneficia de servicii de protecție într-un centru social situat pe raza municipiului Târgoviște. Atunci l-a cunoscut pe tânărul cu care a început o relație intimă și la îndemnul căruia a fugit din centrul în care era găzduită.

„La solicitarea inculpatului, persoana vătămată a fugit din centru și a locuit în continuare într-o comună din județul Dâmbovița, la locuința inculpatului. La scurt timp, cei doi au plecat în București, locuind într-un imobil destinat ca locuință de serviciu a inculpatului, pentru perioada octombrie 2018 - aprilie 2019. Profitând de situația delicată a minorei și știind că aceasta nu dorea să se întoarcă în centru, inculpatul i-a cerut minorei în mod imperativ să practice prostituția în folosul său. În acest context, inculpatul o încuia în casă pe minoră în perioada când acesta se afla la serviciu, respectiv în intervalul 8 - 19.00. Tot în dorința de a o determina să practice prostituția, inculpatul o agresa fizic pe minoră, pe fondul consumului de alcool și de alte substanțe, lovind-o cu pumnii și cu picioarele, cu obiecte contondente și cauzându-i leziuni de violență în zona capului, a picioarelor și a brațelor. După o perioadă, cei doi s-au mutat într-un apartament situat în cartierul Militari, iar în scopul înlesnirii practicării prostituției, inculpatul a creat pentru persoana vătămată un cont pe un site de publicitate, postând fotografii cu aceasta în ipostaze sexuale”, au relatat procurorii.

Anchetatorii spun că fata a avut, vreme de aproape un an, în jur de 6-7 „clienți” pe zi, care îi plăteau, pe oră, între 150 și 250 de lei. Toți banii, între 1.000 și 1.500 de lei zilnic, erau însușiți de tânărul de 23 de ani, care îi era, chipurile, iubit. De fapt, afacerea a mers atât de bine încât individul a decis să o extindă.

„Toată această activitate se desfășura sub controlul strict al inculpatului care monitoriza îndeaproape întâlnirile minorei cu «clienții» și sumele obținute de aceasta din întreținerea de raporturi sexuale. În luna aprilie 2019, inculpatul și persoana vătămată au locuit într-un alt apartament din municipiul București, închiriat de către un suspect în cauză, în baza unei înțelegeri prealabile între cei doi. În acest timp, persoana vătămată a practicat prostituția în modul anterior descris, în perioada aprilie - mai 2019, iar în aceeași perioadă, în apartamentul deținut de către suspect fiind adusă pentru practicarea prostituției, cu acceptul acestuia și în aceleași condiții, o altă persoană vătămată, sumele de bani obţinute fiind însuşite de către inculpat, iar o parte revenindu-i suspectului din cauză”, au mai detaliat anchetatorii.

Minora a practicat prostituția până la data de 10.09.2019, când a fost identificată de lucrătorii din cadrul Poliției municipiului Târgoviște și readusă în centrul social. Până atunci, a ajuns să se presteze inclusiv pe litoral, sumele de bani fiind însuşite în totalitate, se asemenea, de către bărbatul inculpat în dosar.

Individul a fost reținut, ulterior fiind arestat preventiv, pentru 30 de zile. Dosarul este instrumentat de DIICOT Dâmbovița.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.