Nouă unități de învățământ din Dâmbovița au primit titlul de "Școală Europeană"

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Săptămâna trecută, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Parlamentului, conducerea Ministerului Educației a înmânat titlul de "Școală Europeană" celor 87 de unități de învățământ care au primit această distincție la ediția din 2019 a proiectului. Județul Dâmbovița este campionul absolut, cu nu mai puțin de nouă școli premiate în acest an.

La ediţia din acest an au fost înscrise 136 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de județe și din Capitală, dar numai 87 au acumulat punctajul care le-a asigurat titlul de "Școală Europeană". Iar 10% dintre ele sunt din Dâmbovița. Cel mai bun rezultat, pe județ, și al cincilea la nivel național a fost obținut de Colegiul Național "Ienăchiță Văcărescu" Târgoviște (183 de puncte). Pe lista premianților din 2019 se mai regăsesc Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Moreni, Colegiul Național "Ion Ghica" Târgoviște, Liceul de Arte "Bălașa Doamna" Târgoviște, Școala Gimnazială "Ioan Alexandru Brătescu-Voinești" Târgoviște, Școala Gimnazială nr. 4 Moreni, Colegiul Național "Nicolae Titulescu" Pucioasa, Liceul "Voievodul Mircea" Târgoviște, Colegiul Național "Constantin Cantacuzino" Târgoviște. Fiecare dintre ele a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019" şi un premiu în valoare de 5.000 lei pentru dotări, decizia privind bunurile ce urmează a fi achiziţionate aparţinând conducerii fiecărei unităţi de învățământ.

Oficialii MEN au arătat că în evaluarea candidaturilor s-a ținut cont și de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, de asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, precum și de calitatea și coerența documentelor de candidatură. În competiție sunt luate în considerare activităţile, proiectele și programele derulate de şcoli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și alte altor instituții europene (Erasmus+ 2014-2020, eTwinning, Europa-casa noastră Lider European și EuroQuiz, Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc., cele derulate de şcoli în parteneriat cu ambasade, universităţi şi şcoli din Uniunea Europeană, companii europene, asociaţii profesionale europene, ONG–uri cu scop educaţional/de formare profesională care activează la nivel european etc., dar și cele finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener.

Conform regulamentului, competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-l reconfirma.

 

 

Image