Noua zonă de agrement din Pucioasa prinde contur

Noua zonă de agrement din Pucioasa prinde contur
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Orașul Pucioasa, una dintre stațiunile balneoclimaterice faimoase ale României, trece printr-un amplu proces de modernizare, susținut prin proiectele derulate aici cu finanțare europeană. Unul dintre ele se referă la amenajarea unei zone de agrement în lunca Ialomiței.

Valoarea totală a proiectului este de 12.229.790 lei, din care 11,6 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă prin FEDR (85%) și bugetul național, la care se adaugă și contribuția beneficiarului, administrația locală, care va suporta și aproape 400.000 de lei, cheltuieli neeligibile. Fondurile vor fi utilizate pentru valorificarea a aproape 24.000 mp de teren de pe raza orașului Pucioasa, prin crearea unei zone de agrement de 20.000 mp, a unei zone cu spațiu verde (3.886 mp) și modernizarea unei străzi.

Terenuri de sport, pistă de biciclete, piscină și patinoar

Potrivit primarului Constantin Ana, pe cele peste două hectare de vor amenaja o zonă de agrement și petrecere a timpului liber cu dotări sportive (pistă de biciclete, skatepark, terenuri de tenis, minifotbal, badminton, vestiare), piscină, o zonă de picnic cu foișoare, un loc de fitness și un loc de joacă pentru copii și locuri de parcare. Tot aici, în sezonul rece va funcționa și un patinoar.

“În Lunca Ialomiței prinde viață unul din cele mai frumoase proiecte ale noastre, cu finanțare prin POR.

Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița şi terenurile de malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistenţă şi predictibilă a orașului nostru!

La momentul  semnării contractului de finanțare vă spuneam că în această zonă generoasă vom beneficia de terenuri de fotbal şi tenis cu nocturnă, de bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, de foișoare cu grătare, de o pistă de skateboard, o pistă de biciclete,  o zonă pentru plimbat animalele de companie, precum şi un patinoar ce va funcţiona iarna.

În sfârșit toate acestea devin realitate, iar în vara anului 2022 cetăţenii orașului Pucioasa vor avea aceasta oază verde la dispoziţie”, a anunțat edilul.

 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

 

Image
Image