O singură medie de 10 pentru promoția 2019 a liceelor din Dâmbovița

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un singur absolvent de liceu a aobținut 10 la toate cele trei probe ale Bacalaureatului, în județul Dâmbovița, unde promovabilitatea, conform rezultatelor anunțate de MEN, a fost de numai 60,92%, după contestații.

Singura medie de 10 din județ a fost obținută de Ramona Stoica, absolventă a clasei de Filologie de la Colegiul Național "Ienăchiță Văcărescu" din Târgoviște. Aceasta a susținut probele scrise ale Bacalaureatului la Limba și literatura română, Istorie și Geografie.

În total, în Dâmbovița, la examenul din acest an s-au înscris 3.198 de candidați, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare. Numai 3.009 dintre ei s-au prezentat la toate testările și doar 1.883 au fost declarați promovați, după ce au luat minim nota cinci la fiecare probă scrisă și minim media 6.

Rezultă, la nivel de județ, o rată a promovabilității de numai 60,92%, dacă ne raportăm la cifra de prezență, și chiar mai mică dacă ne raportăm la cifra totală a înscrișilor. Asta în condițiile în care, la nivel național, promovabilitatea la sesiunea de vară, anunțată de Ministerul Educației, a fost de 75,5%, iar în județul cu cele mai bune rezultate, Cluj, rata promovabilității a fost de peste 86%.

Candidații care nu au promovat examenul pot face o nouă încercare la sesiunea de toamnă, pentru care înscrierile se fac începând de astăzi și până pe 19 iulie, inclusiv.

Acestora li se vor alătura, după 26 iulie, cei care trebuie să promoveze întâi examenele de corigență pentru a fi declarați absolvenți de liceu.

Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfășura între 21 august și 7 septembrie.

 

Image