fbpx

Olandezul care ar fi ucis-o pe fetița de 11 ani, din Dâmbovița, bănuit că a acționat în mai multe județe. Individul s-ar fi sinucis

Image
Image

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a declarat, marți, că olandezul suspectat că ar fi ucis-o pe Adriana, fetița de 11 ani din comuna dâmbovițeană Gura Șuții, ar fi acționat în mai multe județe. Potrivit acestuia, procurorii suspectează că olandezul a avut o activitate infracțională mai amplă în România, unde a făcut cel puțin 4 vizite, în mai multe județe. Tocmai de aceea, cauza a fost preluată de Parchetul General.

"Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum și desfășurarea cercetărilor pe raza mai multor județe, în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal", a transmis, în această dimineață, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În același timp ies la iveală și alte detalii despre olandezul bănuit de comiterea crimei din Dâmbovița. Potrivit fostei logodnice a suspectului, citate de presa locală, suspectul ar fi fost un bărbat fermecător şi inteligent, iar acesta călătorea regulat în România.

Citiți și:  Săptămână neagră în județul Dâmbovița: șase decese ciudate și uciderea unei fetițe de numai 11 ani

Femeia a suținut și că individul a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală. Aceasta nu ar fi oferit mai multe detalii, însă ar fi mărturisit presei, sub protecția anonimatului, că a aflat despre trecutul acestuia abia după câteva luni de relaţie, lucru care a făcut-o să pună capăt relaţiei.

Suspectul s-ar fi sinucis luni, intrând cu maşina într-un camion pe o şosea din Olanda, au transmis autorităţile locale.

Între timp, în România, procurorul general spune că nu a fost primită o confirmare oficială că individul și-ar fi pus capăt zilelor. „Nu avem dovada oficială că acest bărbat s-a sinucis, avem informaţii de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce priveşte segmentul de activitate infracţională de la Dâmboviţa, se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Dar repet dosarul nu se închide aici, urmărim toate pistele, toate deplasările lui prin România, absolut tot ce putem să verificăm prin toate mijloacele”, a spus Bogdan Licu.

Sursa foto: fanatik.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.