Ordin de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea UPU Târgoviște

Ordin de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea UPU Târgoviște
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a dat vineri ordinul de începere a lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgoviște”, în baza contractului semnat în cursul lunii ianuarie.

Valoarea investiției se ridică la 8.113.657,07 lei, proiectul urmărind scăderea timpului de așteptare al pacienților până la primul consult, respectiv până la externarea sau internarea pe secții, creșterea capacității de preluare a pacienților din accidente cu victime multiple, creșterea capacității de preluare a victimelor unor dezastre care ar afecta alte orașe din județ sau județele limitrofe, încadrate în zone cu risc crescut pe hărțile de hazard, dar și scăderea costurilor de operare. Autoritățile dâmbovițene vorbesc, de fapt, despre “o nouă abordare” în sistemul sanitar din județ, odată cu implementarea acestui proiect la UPU Târgoviște.

„Suprafața construită la finalul acestui proiect va fi de 1.286 mp, vom avea un demisol de 517 mp, un parter de 715 mp, iar suprafața utilă construită va fi de 915 mp. Valoarea totală a acestui proiect va depăși 8 milioane lei, având cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița de 3 milioane lei. Pe lângă eficientizarea serviciilor privind sănătatea dâmbovițenilor, vom face ca și actul medical să fie unul corespunzător. Termenul de finalizare a acestei investiții este 31 decembrie 2023”, a anunțat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Potrivit unei informări transmise de Consiliul Județean Dâmbovița, proiectul presupune extinderea Unitatea de Primiri Urgențe, care va beneficia și de echipamente și componente necesare funcționării și eficientizării serviciilor de sănătate publică pe care le desfășoară permanent: „Această etapă presupune realizarea unui tronson nou de clădire, dedicat urgențelor vitale, și amenajarea de spații adecvate pentru urgențele nonvitale și pediatrice și, în plus, achiziționarea de aparatură modernă, care să răspundă nevoilor specifice unei unități de primiri urgențe: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; un aparat de radiologie digitală; un sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse de instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate și infuzomate; un ventilator portabil; o stație centrală de monitorizare; un ecograf staționar; un monitor triaj cu manșete de diferite mărimi pentru urgențele pediatrice; mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi pentru transportul pacienților”.

Licitație aproape încheiată, pentru dotarea ambulatoriului

Tot vineri, președintele CJ Dâmbovița a anunțat că, în cel mult două săptămâni va fi declarat câștigătorul privind extinderea și dotarea Ambulatorului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență. “Licitația este în derulare, suntem în faza finală a acestei achiziții publice, în maximum două săptămâni vom avea câștigătorul privind un sediu nou de ambulatoriu pe patru etaje, cu o valoare de 17 milioane lei și o cofinanțare de 7 milioane lei din partea CJD și, nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie pe care am promis-o dâmbovițenilor și pe care o vom finanța în totalitate din bugetul CJD, montarea unui angiograf în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. Suntem în plină procedură de achiziție publică, am avut și neșansa privind anularea procedurii acum două luni, dar sperăm ca, în luna martie, să avem declarat câștigătorul. Tot în primăvara acestui an, vom începe lucrările și la această secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență”, a precizat Ștefan.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image